Hollande designa un apassionat del futbol representant seu com a Copríncep

Comentaris

Hollande designa un apassionat del futbol representant seu com a Copríncep
Hollande designa un apassionat del futbol representant seu com a Copríncep

Un apassionat del futbol és el nou representant del Copríncep francès. François Hollande va designar ara fa una setmana l’exsecretari general-gerent de la Lliga de futbol professional francesa Jean-Pierre Hugues nou cap del seu gabinet en tan què president de la República de França. En conseqüència, i com ha anat fent amb els seus antecessors, Hollande també ha confiat en Hugues la seva representació com a Copríncep. L’elecció la fa pública aquest dimecres el BOPA. El nomenament de Hugues com a relleu de Thierry Lataste es va oficialitzar a l’Elisi l’11 de juny, un parell de dies després de la festa de comiat de qui fins fa unes setmanes havia estat també el representant del president francès i Copríncep a Andorra.

Hollande volia com a cap de gabinet un home que conegués el territori. D’aquí que cerqués entre les prefectures. Hugues va ser prefecte de Landes (1998-2000) i Gard (2002) entre molts altres càrrecs. El president francès confia en ell perquè faci ‘neteja’ a l’Elisi i hi posi ordre. I té molt en consideració els coneixements en matèria de seguretat antiterrorista que té el nou cap de gabinet. Alhora, ha aterrat a la seva nova responsabilitat just en l’inici de l’Eurocopa de futbol que s’està disputant a França.

Llicenciat en Dret i graduat al prestigiós Institut d’Estudis Polítics (ENA), Hugues va néixer a Lió el 1951 i va coincidir en alguns estudis amb el propi Hollande. El 1979 va aterrar a la subsecretaria d’Afers Exteriors (1979) per poc després passar al ministeri d’Interior, on faria una àmplia carrera. Director de l’oficina de la República de Nova Caledònia, on ara marxa Lataste; director adjunt dels prefectes i els administradors civils… després de ser prefecte a Landes i Gard va arribar a la secretaria general de la Lliga de futbol professional, on s’hi ha estat una dècada sencera (2006-2016). És un home, doncs, de pilotes.

Comentaris

Trending