Guerra entre PS, Liberals i DA per la situació econòmica d’Encamp

Carles Enseñat i Ferran Costa acusen Pere López de faltar el respecte a la parròquia per uns comentaris “amb ironia” fets al Consell General pel líder socialdemòcrata

López, amb Enric Riba i Eduard Ricard, a l'avinguda Mitterrand d'Encamp.
López, amb Enric Riba i Eduard Ricard, a l'avinguda Mitterrand d'Encamp.

Que la sessió del Consell General, malgrat que, en teoria, es parlés de moltes coses menys d’afers parroquials, va convertir-se en un escenari més de la campanya per les eleccions comunals ningú ho pot negar. Les llargues hores del debat van estar molt marcades per la cita del diumenge. I van permetre veure enganxades importants entre les diferents formacions. Una d’elles ha tingut aquest divendres continuïtat: la batalla dialèctica entre socialdemòcrates, demòcrates i liberals a compte de la situació del teixit empresarial i comercial a Encamp.

Tot va començar durant el debat del marc pressupostari per al període 2020-23. Pel fet que fos, la discussió va posar sobre la taula la situació al poble i López va voler remarcar el fet que “tinc família allà” i que “la situació i degradació econòmica de la zona és impressionant”. El comentari va provocar una resposta del liberal (i també encampadà) Ferran Costa, que va acusar-lo “d’apocalíptic”. I amb la rèplica de López va arribar la polèmica.

El líder del PS ja va avisar que ho faria “amb ironia i carinyu”. Així, va apuntar que “tothom sap que l’activitat a Encamp és frenètica” i que “si hi ha alguna parròquia que destaqui per la seva activitat” és aquesta, que va qualificar “d’exemple per les altres del que és dinamisme comercial”. Les paraules, malgrat l’alerta inicial, no van caure gens bé a les bancades liberals i demòcrates, sobretot en els consellers encampadans, que aquest divendres han contraatacat amb un article d’opinió molt crític amb López.

El líder del PS ha insistit aquest matí: "Els comerciants d'Encamp són uns herois", ja que "han resistit vuit anys un comú que els ha girat l'esquena"

Entre els qui han respost López, hi ha el parlamentari Ferran Costa, que considera, com ha exposat en declaracions a Altaveu, que “va faltar el respecte a la parròquia i, sobretot, als agents econòmics”. Al seu entendre, “se’ls va desqualificar amb un to burleta que no és digne d’algú que aspira a ser cap de Govern”. Per la seva banda, Enseñat ha deixat clar que la intervenció “em va semblar desafortunada”. El parlamentari demòcrata apunta que “als nostres militants els va caure falta pel to i les formes” i argumenta que “s’equivoca a disparar contra una parròquia que està fent inversions fortes i passos de gegant per recuperar-se”. Entre aquests, destaca el trasllat del ministeri de Cultura al Rosaleda, el pla de dinamització “aprovat per tots els membres del comú” o obres com les noves avingudes. A més, recorda el “llegat que teníem” quan UP DA va entrar a la corporació, amb “un deute de 40 milions”.

Per la seva banda, Costa lamenta que “es digui que tot en un desastre” i que “es comparés Encamp amb un forat negre”. Assegura que els comentaris “massa bé no han caigut a la parròquia” i recorda, igual que Enseñat, que “hi ha un pla de dinamització, treballat no només entre els agents econòmics sinó també els polítics, entre ells tots els consellers de la minoria”.

La polèmica, però, no ha acabat amb l’article d’opinió. Aquest matí, el mateix López ha volgut passejar-se per Encamp i parlar directament amb empresaris i comerciants, als quals ha definit com a “herois” davant un comú que, ha denunciat, “els ha donat l’esquena durant vuit anys”. El conseller general, acompanyat dels números 2 i 4 de la candidatura socialdemòcrata, Enric Riba i Eduard Ricard, ha assegurat que la visita “ens ha permès confirmar el que dèiem al Consell i entendre quina és la veritable situació que pateixen comerciants i hotelers”. Com a exemple ha volgut posar el fet que “aquest matí hem vist que s’han tornat a obrir carrers [per les obres a l’avinguda François Mitterrand] que feia només uns dies que s’havien tancat”. Sobre les crítiques rebudes des de DA i Liberals, ha apuntat que “malauradament, la situació a Encamp és la que és; si algú ha menystingut la parròquia, és el comú al qual el senyor Enseñat dona suport”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending