Govern i MoraBanc defensen la idoneïtat d’Andorra com a seu de la fase final de l’ACB per la seva proximitat

El president del club considera que el poliesportiu pot oferir unes excel·lents prestacions a nivell televisiu, que serà l’única manera de seguir els partits si la competició es reprèn

-
-
Govern i MoraBanc continuen defensant la candidatura d’Andorra com a seu de l’eventual fase final amb què es decidiria la Lliga Endesa, la competició de l’ACB, si aquesta finalment es reprèn. La gestió sanitària del coronavirus que s’ha fet fins ara al país, la proximitat de tots els recintes que entrarien en joc -esportius i hotelers- i el fet que es pugui arribar per carretera al Principat fan que les dues institucions considerin idònia la proposta andorrana, que tindria així l’“oportunitat única” de poder acollir un esdeveniment de primer nivell encara que sigui a porta tancada.

En les darreres hores, tant la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, com el president del club basquetbolístic, Gorka Aixàs, han estat entrevistats per mitjans catalans (RAC1 i Catalunya Ràdio, respectivament) sobre la possibilitat que el Principat sigui l’escenari d’una fase final amb dotze equips de l’ACB. Aixàs té clar que és prioritari que “es pugui jugar” al fet que sigui Andorra qui finalment aculli la competició. Ara, si finalment es decideix reprendre la competició, el Principat tindria “una oportunitat única que en unes condicions no extraordinàries” no es podria donar. En certa manera, la ministra va venir a dir el mateix. Tots dos, per exemple, van coincidir en què les dimensions del pavelló, tot i que autoritzat per acollir partits de l’ACB, no podrien albergar un esdeveniment com el previst si no fos a porta tancada.

Ara, sense públic i amb la televisió com a únic espectador possible, “una instal·lació com la nostra pot ser més idònia”, va dir Aixàs als micròfons del ‘Tot gira’ de Catalunya Ràdio. El president del BC Andorra i la titular de Cultura i Esports van posar de relleu també el fet que tant els dispositius hotelers que haurien d’acollir els equips com les infraestructures esportives que servirien per entrenar i jugar són força properes entre elles. Sílvia Riva, que a tot hora va remarcar que calia ser molt prudent, va posar de relleu que el fet que es pugui arribar al Principat per carretera també pot ser un factor important. L’alternativa més plausible a Andorra serien les Canàries, però allí s’hi haurien de desplaçar deu dels dotze equips participants en avió. Mentre que al revés només caldria que dos equips agafessin vols.

La ministra de Cultura i Esports, molt prudent, remarca que “si no acompanyen les dades epidemiològiques no té sentit” tirar endavant la competició

Com s’ha anat remarcant fins ara, la gestió de la crisi sanitària, posada com a exemple fora de les fronteres del Principat, també seria un element “de seguretat”. De fet, la ministra de Cultura i Esports, en els micròfons de RAC1 va recordar que “si no acompanyen les dades epidemiològiques no té sentit” tirar endavant res. En aquest escenari, i més enllà del club, Riva va remarcar que en el projecte hi han treballat de forma transversal tant el ministeri d’Esports com el de Turisme via Andorra Turisme. Però qui acaba manant és el ministeri de Salut.

Riva també va destacar que la temporada hivernal, malgrat veure’s “escapçada” per l’arribada del virus, “ha estat bona”. I que aquest fet ha pogut incrementar la capacitat de resiliència d’alguns sectors econòmics del país. Aixàs va explicar que més enllà de David Walker, que fa uns dies va marxar als Estats Units vist que no podia resistir més el confinament al Principat, també hi ha un altre jugador (Bandja Sy) que és fora del país. En aquest cas, l’ala-pivot francès és a Belgrad, on havia viatjat per presenciar el naixement de la seva filla i on el va agafar l’esclat de la pandèmia.

Comentaris

Trending