Govern emet un criteri favorable a la proposició de Llei per prohibir publicitar serveis de prostitució

Considera que és un delicte anunciar negocis de 'contactes' o 'relax'

-
-

El Govern ha emès un criteri favorable en relació amb la Proposició de llei per modificar l'article 151 del Codi penal per prohibir taxativament i sota risc d’infracció penal publicitar serveis de prostitució en els mitjans de comunicació d'Andorra. La proposició havia estat presentada pel grups parlamentaris Demòcrata, el Liberal i el de Ciutadans Compromesos.

La iniciativa legislativa té per finalitat ampliar el concepte d’afavoriment de la prostitució també a les persones i les empreses que, tenint en compte la seva capacitat de comunicar i de fer arribar els missatges a la població andorrana, fomentin la prostitució i n’incitin la pràctica. I encara més si aquesta comunicació, feta a través de la publicitat, els serveix per rebre un guany econòmic a canvi.

Segons la proposta, “el que recluti per a la prostitució, promogui, faciliti o afavoreixi la prostitució d’altri ha de ser castigat amb pena de presó de tres mesos a tres anys, i "la persona o l’empresa que per qualsevol mitjà faci publicitat explícita o implícita de la prostitució d’altri ha de ser castigada amb pena de multa de fins a 30.000 euros o fins al triple del benefici obtingut, si és superior". 

 El Govern considera que l’ampliació del concepte d’afavoriment de la prostitució a les persones i les empreses que, tenint en compte la seva capacitat de comunicar i de fer arribar els missatges a la població andorrana, fomentin la prostitució i n’incitin la pràctica és totalment pertinent i comparteix la necessitat de considerar delicte la publicitat relacionada amb la prostitució. 

El criteri del Govern ha estat publicat aquest dilluns en el Butlletí Oficial del Consell General.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.