Govern desestima 19 sol·licituds de crèdits dels 120 expedients resolts

El motiu, en la majoria dels casos, és que tenen suficient quantitat a la tresoreria per afrontar les despeses

-
-
El ministre portaveu Eric Jover ha informat que s'han rebut 1254 sol·licituds de crèdits tous per un import de 358 milions d'euros. Pel moment s'han resolt  120 sol·licituds. D'elles, 101 s'han estimat i 19 han estat desestimades. S'ha atorgat el 34% per despeses de funcionament i 21% per refinançament.

Jover ha explicat que la majoria de les sol·licituds de crèdits desestimades ho són per no complir el que estava regulat i "sobretot" perquè eren empreses amb una tresoreria suficient per afrontar les necessitats.

També ha indicat que "els recursos de l'Estat han de ser per als més necessitats". Han concedit 4,6 milions dels 13,4 milions per funcionament per les peticions que  fins ara han estat analitzades i resoltes. S'han concedit 0,1 milions d'euros de 0,7 milions per refinançament. El ministre ha recordat que les empreses i els autònoms encara poden fer la seva sol·licitud de crèdits tous. Creu que els 130 milions seran suficients i ha subratllat que el paquet de mesures econòmiques aprovat i vigent actualment a Andorra té l'objectiu de mantenir els llocs de treball i la seva retribució completa al 100%.

El portaveu governamental ha assegurat també que Afers Socials està responent de manera normal per abonar els ajuts que té compromesos i els que es vagin atorgant. Alhora, ha reconegut que hi pot haver alguns desajustos amb les noves prestacions, com per exemple aquelles que han de permetre cobrar la baixa a aquelles persones que s'han hagut de confinar per ser persones de risc. Aquests desajustos poden suposar que la CASS, tot i voler ser "el màxim de diligent", vagi una mica amb retard, alhora que pot ser que es demanin més tràmits o s'hagin de fer més gestions del que caldria.

 

 

 

Comentaris (1)

Trending