Govern convoca els sindicats dimecres i divendres que ve per debatre la reformulació del model de Funció Pública

Els sindicalistes es trobaran prèviament dimarts per acabar de polir el que seran les seves demandes de millora de la llei inicialment aprovada per l’executiu

Els representants del Govern durant la darrera trobada amb els sindicats, aquest dijous.
Els representants del Govern durant la darrera trobada amb els sindicats, aquest dijous.
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, ha convocat per a dimecres i divendres de la setmana que ve els representants sindicals de la Funció Pública per tal d’analitzar les propostes de millora a introduir a la llei que el Govern ja havia aprovat però que s’ha obert a reformular amb l’intent d’evitar mobilitzacions en el marc de la vaga general convocada.

Els sindicats, que ja van començar a debatre aquest dijous entre ells quins articles del text elaborat per l’executiu s’haurien de revisar, tenen previst trobar-se dimarts per preparar la denominada taula de treball de la Funció Pública, com la cataloga la pròpia ministra, que de fet ja ha deixat dit que serà difícil arribar a consensos sobre la possible modificació del que l’executiu considera el nucli dur de la reforma normativa de l’administració.

Els sindicalistes han fet arribar al Govern una relació dels articles de la llei inicialment aprovada en consell de ministres que creuen que s’han de modificar. Les organitzacions que representen els interessos dels treballadors han indicat que caldrà repassar l’informe final de la comissió consultiva i recuperar totes aquelles propostes que la ministra va denegar i tornar-les a debatre i negociar.

Els sindicats de l’administració central tindran, entre altres, el suport dels funcionaris del comú de la Massana, com a mínim, d’aquells que estan afiliats al col·lectiu sindical que s’està acabant de constituir al tomb dels treballadors de la corporació massanenca i que van acudir a una assemblea que es va dur a terme a les Fontetes la nit d’aquest dijous. 

També està oberta la possibilitat d’alguna adhesió de funcionaris d’Andorra la Vella malgrat que no serà fins d’aquí un parell de setmanes que es discuteixi la qüestió, més encarada, però, a la possible reformulació de l’actual sindical comunal (Sitca). Els que sí que han manifestat ja el seu ple suport a les reivindicacions generals són els afiliats al sindicat del comú d’Escaldes.

En les reunions negociadores de la setmana que ve, que s’han programat a les 5 de la tarda en els dos casos, hi està prevista l’assistència de la responsable de Funció Pública juntament amb el secretari d’Estat del mateix departament, Toni Rodríguez, i la coordinador del projecte de reforma, Elisabeth Almarcha. També hi haurien de prendre part els ministres d’Educació, Eric Jover, i d’Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot.

Un moment de la reunió negociadora d\'aquest dijous.

Relacionat

Govern i sindicats negocien amb desconfiança per entrar al Consell una reformada llei de la Funció Pública la segona setmana de març
-

Relacionat

La vaga general dels sindicats de l’administració fa esclatar el calent clima laboral que es viu al comú de la capital

Relacionat

Els sindicats de l’administració no negociaran esmenes: o el Govern canvia la llei o s’engeguen les mobilitzacions
Un moment de la reunió mantinguda aquest dilluns entre representants governamentals i sindicals.

Relacionat

Govern obre la porta a fer canvis a la llei ja inicialment aprovada per incloure millores reclamades pels funcionaris
Un moment de la reunió entre la delegació sindical i el cap de Govern i els ministres a l\'edifici administratiu.

Relacionat

Una vaga (i unes pressions) que poden acabar davant l’ONU
Una imatge del comitè executiu del Sindicat de l\'Ensenyament Públic.

Relacionat

Els mestres demanen als pares que evitin portar els fills a l’escola els dies que hi hagi accions de protesta arran de la vaga
La taula presidencial amb diversos representants sindicals de l\'administració durant l\'assemblea general de funcionaris.

Relacionat

Preavís d’accions amb 48 hores de temps, negociació de qualsevol proposta i moltes incògnites encara sobre la vaga de funcionaris
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, i el titular d\'Interior, Xavier Espot, saluden els representants sindicals.

Relacionat

Govern ‘passa llista’ per intentar saber qui farà vaga i aixeca un fort malestar entre el funcionariat
El cap de Govern, Toni Martí, entra a la sala on hi havia la reunió amb els representants sindicals.

Relacionat

Un altre maldecap per al Govern: ¿com es controlen els vaguistes?
Un moment de la reunió entre la delegació sindical i el cap de Govern i els ministres a l\'edifici administratiu.

Relacionat

Govern es treu de la màniga diverses millores per als funcionaris per evitar una vaga sense serveis mínims encara

Comentaris

Trending