La vaga general dels sindicats de l’administració fa esclatar el calent clima laboral que es viu al comú de la capital

Un grup de funcionaris avalua afegir-se a les mobilitzacions que es puguin acabar convocant en el marc de l’aturada per la reforma de la Funció Pública

-
-
La convocatòria de vaga general feta pels sindicats de l’administració general està comportant algunes adhesions de col·lectius sindicals comunals i, en el cas de la corporació de la capital, ha fet esclatar un complexe clima laboral. Un grup de funcionaris del comú d’Andorra la Vella té previst trobar-se ben aviat amb sindicalistes de la Funció Pública per buscar aliances i mirar com poden afegir-se a la vaga, si és el cas, salvant possibles represàlies. La poca activitat del sindicat comunal (Sitca) més les declaracions de la cònsol major, Conxita Marsol, a l’‘Ara i Aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra descartant que hi hagués una suma del funcionariat de la capital a l’aturada general ha acabat d’encendre els ànims.

Les diverses fonts consultades han assegurat que és al servei de circulació -on un nombre important de funcionaris està de baixa curiosament coincidint amb l’assignació de noves tasques i responsabilitats- on hi ha un ambient més clarament mogut en contra de les directrius polítiques. Però no només això. En molts altres departaments també hi ha malestar. Les maneres de fer de la majoria demòcrata tenen un sector dels treballadors d’allò més crispats. I el fet que Marsol afirmés unilateralment i de forma pública que estava convençuda que la vaga general de l’administració central no tenia afectació al comú va acabar d’afegir llenya al foc.

Aquest sector més divergent amb les maneres de fer del consolat creu que el sindicat comunal hauria de ser més bel·ligerant. Però també tenen clar que les persones que actualment hi ha al davant ni tenen el caràcter ni la posició -serien propers a la majoria demòcrata o ja estarien d’acord amb les maneres de fer- per fer una oposició sindical ferma. Per això, segons les fonts consultades, hi ha un grup de funcionaris que estan disposats a valorar la possibilitat de confeccionar una llista per agafar les regnes de la junta directiva del Sitca o, directament, promoure la creació d’una segona organització comunal.

Aquestes qüestions s’haurien d’analitzar les properes hores o dies amb representants de sindicats de l’administració general, amb els qui volen avaluar, també la possibilitat de promoure al comú de la capital una adhesió a la vaga general. Fonts comunals han indicat que alguns responsables de departament ja haurien advertit que ‘prendran nota’ d’aquells funcionaris comunals que puguin afegir-se a les mobilitzacions que es facin a nivell general.

Comentaris

Trending