Govern confirma el dotzè mort a causa del coronavirus

En les darreres 24 hores han traspassat quatre persones més per la malaltia, que ja suma 376 positius entre aquells als quals se'ls han fet les proves des de l’inici de l’emergència sanitària

-
-

Una segon diagnòstic positiu confirmat aquest dimarts ha elevat fins a dotze les defuncions provocades a Andorra per la crisi del coronavirus. Així ho ha informat el Govern en la roda de premsa d’aquest vespre, tot i que sense donar gaires detalls. Pel que fa als casos, totals, ascendeixen a 376, sis més que ahir, tot i que hi ha moltes proves que encara estan pendents de resultats.

Ara mateix, les dades de l’epidèmia de la Covid-19 al Principat indiquen que s’han hagut de lamentar fins a 12 víctimes mortals. Quatre d’elles, en les darreres 24 hores. Als dos que havia confirmat Govern aquest migdia, s’han sumat un padrí del Cedre que havia expirat al matí i una altra confirmació aquesta tarda. Aquests dos darrers òbits han estat oficialitzats pel ministre portaveu, Eric Jover, tot i que sense donar gaire informació.

De fet, les dades són especialment preocupants a la residència sociosanitària. Del total de morts arran de l’esclat de la pandèmia, més de la meitat eren usuaris del centre, entre ells, un home de 64 anys. El més jove de les víctimes mortals amb coronavirus a tot el país és un home de tot just 60 anys.

Encara però, s'està a l'espera dels resultats d'anàlisis a dos difunts, un resident al Cedre de 95 anys i una altra persona de menys de 50 anys que va morir d'una insuficiència cardíaca. En tots dos casos, hi ha la sospita, que es vol descartar encara que sembla difícil com a mínim en la primera de les defuncions citades, que podrien estar afectats també per la Covid-19.

Pel que fa als casos totals, hi ha quatre positius més que al matí i sis més que dilluns. Per tant, en total 376 positius, tot i que encara han d’arribar molts resultats de proves efectuades en els darrers dies i, per tant, tot fa indicar que la xifra hauria de ser més elevada. De pacients actius, hi ha 354, si es descompten les dotze víctimes mortals i les deu altes ja donades. Del total de diagnosticats, 46 es troben ingressats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Per cert, la taxa de letalitat –morts/casos positius- amb les dades actuals a la mà seria del 3,19%.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending