Govern avalua a nivell tècnic el cultiu de cannàbis per fer el retorn als impulsors del projecte

S'han demanat informes als ministeris d'Agricultura, Economia, Salut i Interior

-
-
El Govern està avaluant a nivell tècnic la proposta d'uns emprenedors privats  per cultivar a Andorra cànnabis per a usos terapèutics i medicinals. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha recordat aquest divendres que no és un projecte impulsat per l'Executiu i ha afegit que després de tenir tots els informes es farà el retorn als emprenedors.

La ministra ha explicat que el sector privat i l'Associació de Pagesos i Ramaders van anar al Govern per presentar la iniciativa. "És un projecte que no implica únicament el ministeri responsable d'Agricultura i que té implicacions , també del de Salut, Economia i Interior. Ens van explicat els grans eixos d'aquest projecte i ho estem avaluant  a nivell de cada ministeri per poder fer un retorn als privats".

Calvo considera que és un cultiu molt novedós i que es pot desenvolupar de diverses maneres, a l'aire lliure, en hivernacle o amb plantes modificades genèticament. Ha comentat que "cal estudiar les condicions jurídiques, orogràfiques o climatològiques" i ha conclòs que "estem en  un nivell molt embironàri estudiant la viabilitat d'aquest cultiu". 

L'objectiu del Govern és reforçar els productes locals, tals com la carn de qualitat, que ja ha fet un notable recorregut, el cultiu de nabius o el vi.

Etiquetes

Comentaris

Trending