Govern autoritza la incineració del cadàver de la poetessa Ilke Maréchal

Va morir el mes de febrer en el seu domicili d'Escaldes-Engordany

-
-
El Govern ha autoritzat la incineració del cadàver de la poetessa Ilke Maréchal, que va morir, el passat mes de febrer en el seu domicili d'Escaldes-Engordany. L'autoritzacio es fa en aplicació del decret que regula la incineració de cadàvers no identificats legalment, o identificats però els familiars directes dels quals -o els organismes competents de l'Estat de la nacionalitat del difunt- no s'encarreguin de traslladar-los, incinerar-los o inhumar-los.

La incineració serà efectuada pels serveis funeraris de guàrdia. Ilke Maréchal, establerta a Andorra des de feia uns quinze anys, ha estat una personalitat rellevant de la cultura francesa. Nascuda l'any 1949, tenia 70 anys. A més de poeta, era escriptora i traductora. A París va col·laborar a a revista 'Phréatique, Langage et Création' dirigida per Gérard Murail on també va escriure prosa, assajos i entrevistes. Va formar part dels 'Poètes du Var' i va ser fundadora de l'associació 'Andorra complicitat' i confundadora, amb Joan Carles Casal, de l'editorial ÀnimaViva.

Vivia a la parròquia d'Escaldes-Engordany i no tenia família a Andorra. Els seus amics estan preparant un acte d'homenatge per tributar-li un darrer comiat i reconèixer, d'aquesta manera, la seva tasca.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending