Govern aprova l’inici de l’expedient d’expropiació de terrenys per l’eixampla de la CG-2

Les obres afecten diversos terrenys, privats i comunals en el tram la Trava –Bordes de l’Aldosa, a Canillo

-
-
El consell de ministres ha aprovat l’inici de l’expedient d’expropiació de terrenys al tram la Trava –Bordes de l’Aldosa, a Canillo, per les obres d’eixampla i rectificació de la CG-2. Les obres afecten diversos terrenys, privats i comunals. Amb tots ells s’ha arribat a convenis i acords menys amb la família propietària de dos dels terrenys afectats.

L’un dels espais està directament afectat per l’eixampla de la CG-2; l’altre per la reposició d’un camí comunal i un pont que s’han de desplaçar. També es preveu l’ocupació temporal de terrenys mentre durin les obres, però aquests es retornarien després als seus actuals propietaris.

Amb l’aprovació de l’inici de l’expedient, comença un procés que es preveu que pugui acabar aquest mateix any. Després de la publicació al BOPA de l’aprovació i la notificació als afectats, s’obre un període d’al·legacions. Posteriorment, l’expedient es traslladarà al Consell General perquè la cambra decideixi si mereix ser declarat d’utilitat pública.

Finalment, es crearà una comissió d’expropiació, formada pel president del Tribunal de Batlles, un notari i un pèrit (designat pel Govern) que dictaminarà el valor del terreny i el preu a pagar-ne.

Les obres tenen un cost total de 2,3 milions d’euros: 25.000 per aquest 2020, 800.000 pel 2021 i finalment, 1,5 milions d’euros per al 2022. L’ampliació té una longitud d’uns 600 metres, i té la voluntat d’encabir-hi vorals i voravies al carril lent ascendent, i dos carrils més de circulació. També s’hi inclourà una galeria de serveis integrada al sosteniment de la CG-2 pel costat del riu.

Comentaris

Trending