Govern admet que no va revisar el polèmic comunicat sobre els preus dels lloguers

Dur enfrontament entre el PS i diversos integrants de l’executiu al Consell sobre les dades estadístiques que s’ofereixen

-
-
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha admès aquest dijous al Consell General que el comunicat que deia que Estadística situava en una forquilla d’entre 539 i 587 euros els preus dels lloguers, de mitjana, al Principat, no va ser revisat degudament. Per aquest motiu s’ha disculpat i ha reconegut que aquestes xifres no són ni de bon tros les reals, encara que de les reals, de les actualitzades, no se’n disposa. El debat sobre el preu dels lloguers ha derivat en un fort enfrontament, especialment entre el líder parlamentari del PS, Pere López, i l’esmentat Cinca o el titular d’Afers Socials, Xavier Espot, sobre les estadístiques que ofereix l’executiu.

Cinca, a preguntes tant del liberal Jordi Gallardo, primer, com de Pere López, després, ha reconegut que el comunicat sobre la darrera reunió de la comissió nacional de l’habitatge i unes dades que s’hi havien donat va portar “més confusió” que una altra cosa atès que no es va explicar prou bé d’on sortien unes dades que res no tenen a veure amb la situació actual, encara que, ha deixat clar el ministre portaveu, és “en comptades ocasions” que els propietaris “abusen” a l’hora d’incrementar els preus. 

El titular de Finances, en tan què portaveu, ha assumit l’errada de no haver supervisat la comunicació, ja que les dades facilitades surten de famílies establertes i estabilitzades al país amb contractes de llarga durada i majoritàriament no subjectes a canvis com els que estan experimentant els temporers, per molt que siguin habituals al país. Cinca ha explicat que ja al seu dia es va admetre l’error, però que va ser una admissió més tímida de la que avui mateix ha dut a terme. Sense embuts.

El debat ha derivat en un enfrontament sobre el suposat “ús” que el Govern fa del servei d’Estadístiques. El socialdemòcrata Pere López ha arribat a qüestionar que hi hagi al capdavant del departament una persona contractada sota la fórmula de la relació especial que ni tan sols pot firmar, a parer del líder del PS, els informes, una situació que el ministre Cinca ha negat. Més enllà del debat dialèctic més o menys intens, hi ha hagut pocs anuncis novedosos. Això sí, el titular de Finances ha afirmat que molt probablement el Govern congelarà l’augment de l’IPC en els preus dels lloguers l’any que ve.

Comentaris

Trending