Gallardo aconsegueix dissuadir el comitè d’Andorra la Vella i s’acosta a una entesa amb DA

La majoria del grup ja accepta ara pactar amb Marsol si cedeix dos llocs d’elegibilitat segura en cas de victòria com el 4 i el 8

-
-
Després d’un estira-i-arronsa tant amb el president de la formació, Jordi Gallardo, com amb els socis demòcrates, la majoria del comitè parroquial de Liberals a Andorra la Vella han acceptat rebaixar les pretensions i pactar amb DA si Conxita Marsol i els negociadors ‘taronges’ els atorguen dos consellers en cas de victòria. Això és, dos llocs d’elegibilitat segura si hi ha un triomf electoral i, en principi, s’ha posat sobre la taula el 4 i el 8.

Després de contactes a diverses bandes i una certa tensió, Gallardo hauria imposat la seva tesi i la proposta liberal hauria de ser traslladada aquest dilluns als demòcrates perquè la valorin i la validin si és el cas. El president de la formació i membre del comitè parroquial de la capital hauria reiterat un discurs similar al que va mantenir davant el pacte de Govern: que cal vetllar per la governabilitat i la seva seguretat més que per aferrar-se a llocs o cadires

També hauria deixat clar que per coherència s’hauria d’arribar a una entesa amb els seus socis a l’executiu i no plantar-los cara presentant-se confrontats, tot recordant, implícitament, les repercussions que podria tenir això. Diverses fonts han assegurat que hi ha molts liberals que temen la possibilitat de concórrer sols, pel perill d’acabar mostrant un suport electoral molt baix.

D’aquí que majoritàriament, encara que no unànimement, s’hauria donat per bona l’opció de poder ocupar en una candidatura conjunta dos llocs d’elegibilitat segura en cas de vèncer els comicis del 15 de desembre. Ja s’ha renunciat a la pretensió de poder disposar el candidat a cònsol menor. Aquest lloc és innegociable per a Marsol, que havia ofert el 3 i el 9 als liberals. El 3 entra segur en cas de triomf, però el 9, en funció dels resultats i el nombre de llistes que hi hagués podria ballar. 

Actualment, la majoria demòcrata té, justament, vuit consellers, mentre que els socialdemòcrates n’ostenten dos i la suma de liberals més la Coalició d’Independents que es van presentar conjuntament el 2015 disposen dels altres dos. El 15 de desembre és segura la presència de la candidatura de Suma per Andorra la Vella que liderarà Conxita Marsol i el PS de Dolors Carmona. També podria acabar concorrent als comicis terceravia.

Marsol intenta aixoplugar en una sola llista els liberals, els progressistes d’SDP i la Coalició d’Independents. Els demòcrates atorgarien un lloc en la llista tant a SDP com a Cd’I. Cal veure en quins llocs. Amb els progressistes, el pacte segellat inclou que el lloc sigui elegible. Les converses no haurien anat tan enllà amb Cd’I, encara que la formació fundada al seu dia per Rosa Ferrer aspira al tercer lloc de la candidatura per situar-hi Jordi Cabanes.

Comentaris (5)

Trending