‘France Diplomatie’ s’oblida del Tobotronc com a activitat perillosa

Durant temps, el portal electrònic oficial francès ha estat advertint sobre els molts accidents soferts al giny de Naturlandia; de cop i volta l’avís ha desaparegut

-
-
El portal electrònic ‘France Diplomatie’, depenent del ministeri d’Afers estrangers francès, ha estat advertint durant molt temps de com n’era de perillós el Tobotronc, aquell tobogan alpí de poc més de 5 quilòmetres de recorregut situat al “complexe turístic” de Naturlandia. De cop i volta, els avisos sobre el giny lauredià han desaparegut. L’advertència que figura en el seu lloc ara mateix és poc menys que kafkiana. 

Feia molt temps, segons que han explicat alguns consultors habituals de ‘France Diplomatie’ i va poder comprovar l’Altaveu almenys els deu darrers dies, que l’esmentat portal avisava que el Tobotronc era una activitat d’oci de risc “escenari de diverses accidents” que havien estat greus en molts casos per culpa de la pròpia responsabilitat de l’usuari del giny.

De cop i volta, i una vegada publicada la curiosa advertència per part de l’Altaveu, l’alerta ha desaparegut. Millor encara, s’ha modificat per fer ‘desaparèixer’ el Tobotronc i Naturlandia. I la modificació resultant comporta un avís que no s’acaba d’entendre. L’apartat on fins ara es feia la referència al Tobotronc es titula ara ‘Activitats d’oci de risc’ i en ell s’informa de forma genèrica d’un risc potencial. 

Avisa el portal que quan a Andorra es realitzen activitats lúdiques arriscades, els viatgers han d’anar en compte perquè incorren en responsabilitat personal. I que “s'ha observat un cert nombre d’accidents, de vegades greus, a causa d’actuacions imprudents dels usuaris”. S’ha volgut suprimir la referència al Tobotronc i a Naturlandia segurament pel malestar que ahir mateix deuria mostrar alguna autoritat local, i el missatge actual queda rocambolesc.

Comentaris (1)

Trending