La web de Tributs torna a habilitar la tramitació de l’impost de societats

El funcionament de la web encara resta lluny de la plena normalitat i, en alguns casos, hi ha encara lentitud, a l’espera de poder trobar una solució definitiva a la incidència que ha fet anar de corcoll els gestors fiscals

Un dels missatges d'error a la web de Tributs.
Un dels missatges d'error a la web de Tributs.

La web de Tributs torna a incloure l’opció per tramitar l’impost de societats (IS). Després d’uns dies intentant trobar quin era el problema que feia fallar el sistema, Govern l’ha tornat a habilitar. Tot i això, fonts del sector de gestors fiscals avisen que el funcionament del portal està lluny de recuperar la plena normalitat. Cal recordar que les dificultats per fer els tràmits van forçar l’executiu a prorrogar fins al 15 de setembre el termini per les declaracions de l’IS i a permetre fer-ne les de l’IGI sense recàrrec aquesta setmana.

El que queda clar és que la incidència que ha fet anar de corcoll tot el sector les darreres setmanes -i, també no es pot negar, el mateix departament de Tributs i Fronteres- encara no està resolta. No del tot. Es continua treballant conjuntament amb les proveïdores del servei per veure què és el que falla, però en determinats moments, la web continua anant massa lenta o caient, com han indicat a Altaveu diferents professionals.

Gent esperant torn a la porta de l'Agència Tributària.

Relacionat

Govern admet que, ara per ara, no sap quan es resoldrà la incidència amb la web de Tributs

Tot va arrencar amb la introducció de l’IS en la nova plataforma. Sense que, almenys oficialment, se sàpiga encara el motiu, la web va fallar. Davant les queixes dels gestors i les dificultats per trobar el motiu i la solució, la setmana passada l’executiu ja va aprovar la pròrroga per la tramitació de l’IS. Del 31 de juliol s’allargava el termini fins al 15 de setembre. Durant aquest temps, es confia poder treure’n l’entrellat.

Ja llavors es va deshabilitar el mòdul d’aquesta figura. S’entenia que era el que acabava provocant que fallés també la tramitació d’altres impostos, com l’IGI. Tot i això, aquest dilluns la web va continuar sense funcionar del tot bé. Per tant, en segons quins moments, ha estat complicat fer la tramitació, sigui semestral, trimestral o mensual d’aquesta figura tributària. Ja seria fora del termini, però Govern va anunciar que no s’aplicarien recàrrecs aquesta setmana.

I aquest dimarts s’ha optat per tornar a posar en marxa el mòdul d’IS a la web. En certa forma, es vol veure si continua donant problemes. De moment, a l’espera d’acabar de resoldre tot, alguns gestors indiquen que sí que han aconseguit pujar alguna declaració.

Etiquetes

Comentaris

Trending