Terceravia demana més detalls sobre els informes del Tribunal de Comptes

El president del grup parlamentari, Josep Pintat, ha presentat una demanda d’informació amb la qual reclama l’auditoria del mandat 2016-19 de Govern i els informes sobre el control d’economicitat i eficiència de la despesa

El president de Terceravia, Josep Pintat.
El president de Terceravia, Josep Pintat. TERCERAVIA

El president del grup parlamentari Terceravia+Unió Laurediana+ Independents, Josep Pintat, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol que se li faciliti més detalls sobre els informes fets pel Tribunal de Comptes. La formació torna a insistir en la gravetat d’alguns dels incompliments que ha detectat l’òrgan fiscalitzador.

Així, per un costat, el polític lauredià ha demanat obtenir una còpia dels treballs corresponents a l’auditoria de mandat per al període del 2016 al 2019 del Govern i de totes les entitats que en depenen, d’acord amb la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal. Pintat explica que “en les al·legacions a l’esmentat informe, de data 22 de febrer del 2022, s’indica que aquest document ‘es trametrà formalment, al més aviat possible, al Consell General i al Tribunal de Comptes”. En canvi, es lamenta que, a data d’avui, el grup parlamentari “no en té coneixement”.

Per l’altre, també se sol·licita una còpia de l’informe on s’estableixen els treballs corresponents al control d’economicitat i eficiència de la despesa del Govern pel que fa a l’exercici 2020. Pintat ha explicat que aquest “s’havia d’haver tramès, segons estipula la interventora del Govern a les seves al·legacions, de data 22 de febrer del 2022, de l’informe del Tribunal de Comptes corresponent a les fiscalitzacions dutes a terme durant el 2021, en els millors terminis possibles al Consell General i al Tribunal de Comptes. Una vegada més el grup parlamentari Terceravia no en té coneixement a data d’avui”.

Comentaris

Trending