Suïssa esdevé el primer país en adaptar-se a la normativa de millora sobre blanqueig del GAFI

L'organisme internacional anunciarà en breu quins altres Estats han d'actualitzar la seva legislació i no ha pres encara cap decisió sobre Andorra

Sessiò plenària del GAFI del passat mes de febrer.
Sessiò plenària del GAFI del passat mes de febrer. GAFI

Suïssa ha esdevingut el primer país en adaptar-se a la normativa de millora sobre blanqueig del Grup d'Acció Financera Internacional (GAFI). L'organisme anunciarà en breu quins altres Estats han d'actualitzar la seva legislació i no ha pres encara cap decisió sobre Andorra.

L'objectiu del GAFI és que hi hagi un seguit de normes aplicables als membres de les professions jurídiques que exerceixin activitat particularment arriscades. El consell federal de Suïssa ha obert un procés al voltant del projecte de llei que es tancarà el proper 29 de novembre.

El GAFI demana que el text legislatiu contribueixi a demanar una protecció encara més important de la plaça financera contra els diners d'origen criminal. En un primer estadi el GAFI va publicar les 40 recomanacions contra el blanqueig de diners. Aquestes recomanacions han estat actualitzades i tenen un text complementari per tal de facilitar-ne la interpretació. 

En el cas d'Andorra, l'organisme ha constatat un compliment generalitzat de les mesures de prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme així com també de les recomanacions plantejades per enfortir aquesta prevenció,

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending