Els socialdemòcrates exigeixen saber quants diners deu Govern a proveïdors i amb quin retard

El líder del grup parlamentari i president de la formació també demana que s’expliquin els motius que han portat l’administració a retardar el pagament de factures diversos mesos

Pere López en seu parlamentària.
Pere López en seu parlamentària. Toni Solanelles

El retard del pagament de factures per part de l’administració a diversos proveïdors, des de professionals de la neteja a manteniment industrial, arribarà al Consell General. El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén saber què ha passat, què ha causat el retard en l’abonament dels serveis o els béns a un bon grapat d’empreses i quants diners es deuen o s’han arribat a deure.

Tot plegat ve a tomb d’una informació publicada per l’Altaveu en què es deixava clar que l’administració estava pagant amb molt retard o, directament, que no estava pagant factures emeses com a molt tard el gener, causant tensions de tresoreria a moltes petites empreses del Principat. Encara que la situació s’hauria d’anar normalitzant, aquest escenari encara no s’ha produït. I és arran d’això que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, portarà al plenari del Consell la qüestió.

En concret, ho farà preguntant a l’executiu en la propera sessió de control. López posa sobre la tarda dues qüestions molt concretes. Demana quins són els motius que expliquen aquest retard en el pagament de factures i quins són els importa que es deuen en la data de la formulació de la pregunta, que és aquest dimarts.

CARBURANTS

La pregunta de Pere López sobre el pagament a proveïdors -en aquest cas, respecte del retard dels pagaments- s’ha d’afegir a una altra de formulada pel també conseller socialdemòcrata Jordi Font. En aquest, el parlamentari del PS fa referència al decret de  mesures excepcionals per fer front a l'increment dels preus dels hidrocarburs i de modificació del Reglament d'impostos especials, del 27 de maig del 2010, i de la seva modificació del 5 de desembre del 2018. I per tot plegat demana quins han estat els criteris per establir els requisits per a beneficiar-se excepcionalment de la devolució parcial de l’impost especial.

Etiquetes

Comentaris

Trending