MoraBanc reparteix als accionistes el 50% dels beneficis

La fusió amb BancSabadell d'Andorra ha fet baixar la plantilla de l'entitat de 450 a 400 empleats

Comentaris

Una imatge de la junta d'accionistes de MoraBanc d'aquest dimecres a Andorra la Vella.
Una imatge de la junta d'accionistes de MoraBanc d'aquest dimecres a Andorra la Vella. BRU NOYA

La junta general d'accionistes de MoraBanc, la primera després de la fusió amb BancSabadell d'Andorra ha aprovat repartir en dividents als accionistes el 50% dels beneficis, al voltant dels 20 milions d'euros. Això suposa uns 24 euros per acció.

El conseller director general de l'entitat, Lluis Alsina ha explicat que el 2022 ha estat un any marcat per la integració de BancSabadell d'Andorra i que ha estat convuls, marcat per la inflació i l'augment dels tipus d'interès. "Malgrat això ha sigut un any molt positiu ja que hem crescut un 16% respecte a l'any anterior". La part tecnològica i humana de la integració ja està feta i s'estan fent reformes a les oficines per encabir el personal procedent del Sabadell. Pel que fa als accionistes se n'han incorporat 338 a MoraBanc.

En els darrers dos mesos s'han incorporat quinze persones a l'entitat i, segons Alsina "la idea és seguir contractant". La plantilla està formada per 400 professionals quan abans de la fusió n'hi havia 450 tot i que el conseller director general assegura que "tot ha estat de forma molt natural i hi hagut menys de deu acomiadaments, aixó és una cosa que passa a totes les empreses i és independent de la fusió".

Es tancaran sis oficines i en quedaran nou. N'hi haurà una per parròquia, excepte a Andorra la Vella on es mantindrà una de les que tenia BancSabadell a Príncep Benlloch. Durant la junta s'ha destacat el bon funcionament de MoraWealth, l'agència de valors situada a Barcelona que ofereix serveis d'assessorament financer.  El president de MoraBanc, Joan Maria Nin ha anunciat l'obertura el mes vinent, d'una agència de MoraWealth a Madrid i ha destacat el bon funcionament de les seus de Miami i Zuric.

Abans de la junta i en declaracions als mitjans de comunicació, Lluís Alsina ha alertat d'una possible recessió a la tardor. "El que no se sap és la magnitud de la recessió. Si serà un alentiment de l'economia o una recessió estrictament econòmica, aquella on hi ha dos trimestres amb PIB negatiu. El que apunta a dia d'avui és que serà una recessió més suau i ja veurem en què es traduirà". També ha afirmat que els bancs es troben de manera regular amb el Govern per intentar aconseguir que les negociacions amb la Unió Europea (UE) donin com a resultat un bon acord d'associació per al sector financer i per a Andorra.

-

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending