MoraBanc incorpora José Manuel Lara i Gilbert Saboya com a consellers independents

La seva incorporació a l'entitat queda pendent de l'aprovació de l'Autoritat Financera Andorrana

José Manuel Lara i Gilbert Saboya.
José Manuel Lara i Gilbert Saboya. MORABANC

José Manuel Lara i Gilbert Saboya s’incorporen al consell d’administració de MoraBanc com a consellers independents. Tots dos compten amb una dilatada experiència professional internacional i en banca. La seva entrada respon, per a un dels nomenaments, a una renovació i per a l’altre a la incorporació d’un nou conseller independent que situarien en nou els membres amb quatre consellers dominicals, quatre d’independents i el president. Els consellers dominicals formen part del consell per la seva condició d'accionistes.

Amb aquests nomenaments, l’entitat aplica les normatives, recomanacions i referents internacionals en matèria de bon govern corporatiu d'entitats financeres, que ja va començar fa temps. Pedro González Grau, president de MoraBanc, apunta que “la professionalització del consell d’administració i de les seves comissions és una de les línies estratègiques que segueix MoraBanc. Ens mantenim com un banc de propietat familiar ben preparat i adaptat als temps actuals per afrontar els reptes del futur.” Els nomenaments van ser aprovats dimarts per la Junta General d’Accionistes a proposta de la Comissió de Nomenaments i Retribucions del Consell d’Administració i estan subjectes a l’autorització prèvia per part de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

José Manuel Lara García és llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona, MSc en Demografia i Estadística per la London School of Economics i MBA per la Columbia Business School. Té un recorregut ampli en el món de les finances i de l’empresa, havent estat director financer, director general i conseller delegat del Grup Planeta entre el 2008 i el 2018. Del 2015 al 2018 va ser membre del Consell d’Administració de Banco Sabadell i de la seva Comissió d’Auditoria i, amb anterioritat, havia estat treballant en dos fons de Private Equity.

Gilbert Saboya és un professional amb una carrera centrada en la gestió d’inversions i servei al client, la innovació i l’administració pública. És diplomat en ciències econòmiques per la Universitat de Ciències Socials de Tolosa, i Certified European Financial Analyst (CEFA), havent cursat el Programa de Direcció General a IESE i el CFA-HBS Investment Management Workshop a Harvard Business School.

Va estar vinculat al grup MoraBanc entre el 2001 i el 2010 com a conseller delegat de MoraBanc Asset Management i com a director de Banca Privada. Entre el 2011 i el 2017 va ser ministre d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra i del 2017 al 2019 ministre d’Economia Competitivitat i Innovació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending