MoraBanc farà una oferta econòmica vinculant pel Sabadell per poder tancar la compra a mitjan juliol

Les negociacions entre l’entitat andorrana i el banc espanyol per adquirir la seva filial andorrana segueixen el full de ruta previst i per ara no han aparegut grans esculls

Un dels rètols de MoraBanc a la seva seu central, encarada a una oficina de BancSabadell d'Andorra.
Un dels rètols de MoraBanc a la seva seu central, encarada a una oficina de BancSabadell d'Andorra. Toni Solanelles

MoraBanc hauria de fer en els propers dies una oferta econòmica vinculant per les accions que el Banc Sabadell té en la seva filial andorrana. Si la proposta que es posi damunt la taula convenç els rectors de l’entitat d’origen català, l’operació és previst que es tanqui a mitjan juliol. Així ho han indicat fonts coneixedores de les negociacions, que no han volgut indicar per on pot anar el muntant econòmic malgrat que és evident que acabarà transcendint.

I el cost de l’operació se sabrà, almenys, per dos motius. Un, perquè el Sabadell espanyol està cotitzat i haurà de comunicar el moviment que faci al regulador del país veí del sud. L’altre, perquè ja ha transcendit que el preu que MoraBanc pacti, si escau, amb l’entitat espanyola per les participacions que té (51%) en la filial del Principat serà el mateix que s’oferirà a la resta de petits accionistes que configuren la major part del 49% que està en mans andorranes.

La seu central de MoraBanc davant d'una oficina de BancSabadell, a l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Banc Sabadell espera ingressar més de cent milions per la venda de la filial andorrana

Les fonts consultades han assegurat que pel global de l’entitat es podria abonar entre 150 i 200 milions d’euros. Els fons propis de BancSabadell d’Andorra són en l’actualitat d’uns 102 milions d’euros. Les negociacions encetades fa setmana van avançant dins del full de ruta establert per operacions com aquestes. Per ara, tot el procés s’ha seguit amb normalitat i no hi ha cap indicador que faci pensar que acabi apareixen un obstacle insalvable. La previsió és que a mitjan juliol l’operació de compravenda es pugui donar per tancada.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending