Els grups de l’oposició esmenen a la totalitat els comptes pel 2023

Com era previsible, tant el grup socialdemòcrata com el de Terceravia forcen un debat previ sobre el pressupost, demanant que es retorni a Govern

Josep Pintat conversant amb Pere López a l'hemicicle.
Josep Pintat conversant amb Pere López a l'hemicicle. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

No és pas cap sorpresa. Tal com s’esperava, els dos grups parlamentaris de l’oposició, socialdemòcrates i Terceravia, han presentat les pertinents esmenes a la totalitat al pressupost per al 2023. Paral·lelament, tots dos, igual que els de la majoria treballen per fer les propostes de modificació parcial als comptes.

El passat 12 d’octubre, la publicació al Butlletí del Consell General va encetar la tramitació parlamentària del pressupost per al 2023, un dels textos que més d’hora ha arribat a la cambra. Com és preceptiu, s’obrien dos terminis. Un, per a la presentació d’esmenes a la totalitat. Aquest va finalitzar ahir.

I ho va fer amb l’entrada de dues esmenes a la totalitat. Una presentada pel grup socialdemòcrata. L’altre, des de Terceravia. Per tant, com era previsible, les dues bancades de l’oposició demanen el retorn dels comptes al Govern perquè no els consideren adequats.

Ara caldrà decidir quin dia se celebra el debat a la totalitat al ple. Al mateix temps, continua corrent el temps perquè els grups presentin esmenes parcials. Aquest termini finalitza, inicialment, el 10 de novembre, tot i que probablement s’acabarà demanant alguna pròrroga.

Comentaris

Trending