Govern recorda a les estacions d’esquí que ja els ha ofert “un suport” de més de dos milions d’euros

Espot afirma que l’executiu està disposat a discutir amb Ski Andorra la demanda d’ajut directe que ha fet però sempre “des del principi de la coresponsabilitat” i en funció de la “capacitat financera”

Els camps de neu del Principat reclamen més suport econòmica del Govern.
Els camps de neu del Principat reclamen més suport econòmica del Govern.

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover, han recordat aquest dimecres que l’administració central ja ha ofert un “suport de més de dos milions d’euros” al sector de l’esquí a través, entre altres, de rebaixes en matèria d’energia i, sobretot, a partir dels ERTOs. No obstant això, Espot ha deixat clar que l’executiu està obert a “discutir aquestes demandes” d’ajudes directes que ha fet Ski Andorra.

En efecte, la patronal de les estacions d’esquí alpí del Principat va fer arribar a final de la setmana passada un document en què sol·licita a Govern 19 milions d’euros d’ajuts directes per poder garantir la seva sostenibilitat alhora que puguin continuar amb una part de les instal·lacions obertes i així podent seguir sent, encara que a molta distància d’altres temporades, motor econòmic per a d’altres activitats.

El càlcul s’hauria fet, almenys un dels escenaris plantejats a Govern, tenint en compte els ajuts que s’han donat o s’estan donant a França. Segons les fonts consultades, properes a Ski Andorra, des dels dominis esquiables es té clar que no es pot percebre la totalitat del màxim sol·licitat, però es creu que sí que hi ha d’haver una aportació notable per part de l’administració central.

El màxim responsable del Govern ha deixat clar que l’executiu que lidera ha donat mostres d’estar a l’escolta i d’atendre a raons. I ha assegurat que “discutirem aquestes demandes des del principi de la coresponsabilitat i de la capacitat financera” governamental. Espot ha deixat clar que en els propers dies diferents mandataris governamentals es trobaran amb representants de diverses associacions o entitats -des de Naturlandia a la Unió Hotelera passant per l’Associació d’Allotjaments Turístics- per avaluar la situació econòmica derivada de la pandèmia.

El cap de Govern ha incidit en concret sobre els allotjaments turístics tot recriminant les formes emprades per aquest col·lectiu, que ha deixat clar que se sentia abandonat per l’administració -“no és la manera”, ha dit Espot-, però assegurant que “no estem tancats a tornar-ne a parlar”, de la possibilitat d’avaluar ajuts per al sector, “parlant cara a cara”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending