Govern posa en marxa el procés per armar els agents de la Duana

El ministeri de Finances licita els treballs psicomètrics per avaluar els integrants del cos i estima el cost de la feina en uns 14.500 euros

Les importacions i les exportacions han pujat considerablement el mes d'abril.
Les importacions i les exportacions han pujat considerablement el mes d'abril. ARXIU

El ministeri de Finances ja ha posat en marxa la ‘maquinària’ per armar el cos de Duana. El primer pas és l’avaluació psicològica dels integrants del departament per determinar l’impacte que el port d’una arma pot tenir en els funcionaris i, per tant, per establir qui és apte i qui no ho és, en vista a fer el pas que els duaners, o almenys una bona part d’ells, fa temps que reclamen.

El primer pas és determinar quin dels funcionaris estar capacitar per dur arma. D’aquí que el primer que es faci és una avaluació psicomètrica dels integrants del cos. Vindria a ser un psicotècnic però més ampli. D’aquí que el ministeri hagi tret a concurs, justament, aquest treball d’investigació psicològica. Finances estima que la feina a encarregar tindrà un cost de 14.500 euros. Les ofertes es poden lliurar fins al dia 28 d’aquest mes.

Tal com s’explica el plec de bases del concurs, les proves psicomètriques tenen un doble objectiu. La formació psicològica dels 75 integrants del cos davant la nova realitat i l’avaluació dels mateixos en relació amb l’armament. I és que “el port d’arma comporta uns canvis psicològics laborals que cal tenir en compte. Aquesta formació es basarà en assolir objectius pedagògics per arribar a la comprensió del port arma en el cos especial”.

A banda de l’avaluació del personal, també es durà a terme una formació dels 75 integrants del cos amb l'objectiu d’assolir objectius pedagògics per arribar a la comprensió del port arma en el cos especial

També es durà a terme una “exploració psicomètrica del col·lectiu amb l’objectiu d’obtenir informació tant clínica com competencial que han de passar a porta un arma en exercici de les seves funcions”. Segons el plec de bases esmentat, “aquesta exploració i avaluació es compondrà d’una bateria de test psicomètrics específics”. L’avaluació es fomentarà “en el perfil de la personalitat, els aspectes cognitius i intel·lectuals, els aspectes emocionals i aspectes excloents com per exemple, presència d’indicadors psicopatològics significatius”.

Es duran a terme també entrevistes individuals als professionals del cos de Duana que estaran “estructurades en les àrees d’àmbit laboral i trajectòria professional, perfil de personalitat i estat emocional, les competències professionals i l’àrea relacional i d’habilitats socials i interpersonals”. Tot plegat, i en especial amb el treball que es faci amb els comandaments, ha de permetre “valorar l’àrea laboral es per conèixer el clima laboral o la percepció de l’ambient laboral, les relacions interpersonals, els sistemes de comunicació interns, la supervisió i el control dins del cos jerarquitzat”.

Comentaris (2)

Trending