Govern llança la setmana vinent l’emissió de deute internacional via Luxemburg

Crédit Agricole i Banco Santander s’encarreguen de comercialitzar els ‘bons verds’ amb el suport dels cinc bancs andorrans; es vol refinançar l’endeutament en un complicat moment financer per la crisi del coronavirus

El ministre de Finances, Eric Jover i el secretari d'Estat d'Afers Econòmics Internacionals, Marc Ballestà.
El ministre de Finances, Eric Jover i el secretari d'Estat d'Afers Econòmics Internacionals, Marc Ballestà. SFGA

El Govern té intenció de llançar la setmana vinent l’emissió de deute internacional que es llista a través de Luxemburg. Inicialment, l’operació està valorada en 500 milions d’euros i ha de permetre refinançar l’endeutament de l’Estat en un moment extremadament complicat per les finances del país arran de la crisi econòmica derivada del coronavirus. Crédit Agricole i Banco Santander seran els encarregats de comercialitzar els ‘bons verds’ amb el suport dels cinc bancs andorrans.

Segons l’executiu, l’emissió té com a principal objectiu millorar la resiliència financera de l’Estat a l’hora que es continua emfatitzant l’estratègia de diversificació del deute, incrementant la seva maduresa i disminuint-ne els costos financers associats. El ministre de Finances, Eric Jover, ha remarcat que aquesta acció no s’hagués pogut desenvolupar sense l’adhesió del Principat al Fons Monetari Internacional (FMI), que va fer-se efectiva el passat mes de octubre del 2020.

Com a pas previ a aquesta emissió, el mateix ministre i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, realitzaran durant tota aquesta setmana presentacions a inversors internacionals de les principals places financeres europees, que permetran acabar de fixar les condicions exactes de la propera emissió –el volum d’aquesta, el venciment i tipus d’interès associat–. No obstant això, quan es va presentar l’emissió es va parlar obertament de 500 milions i d’un termini de deu anys.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending