Govern espera el posicionament del sector financer per fer una contraproposta a la UE

Brussel·les ha establert ja el punt de partida en relació amb l’acord d’associació respecte de la llibertat de capitals i aspectes vinculats als serveis financers

Cesar Marquina en la compareixença posterior al consell de ministres.
Cesar Marquina en la compareixença posterior al consell de ministres. Toni Solanelles

Govern espera que els diferents operadors del sistema financer andorrà analitzin el document elaborat per la Unió Europea (UE) que fixa “una posició de partida” sobre la llibertat de capitals i els serveis financers en relació amb la negociació de l’acord d’associació. D’entrada, i tal i com va avançar l’Altaveu, Brussel·les reclama poder fer una auditoria al Principat per poder-se garantir que en matèria de control, supervisió i funcionament es compleixen els estàndards europeus.

El ministre de Finances en funcions i portaveu governamental, Cesar Marquina, ha admès que hi ha sobre la taula un ‘non paper’ que s’ha traslladat “al sector” i que aquest “l’està analitzant”. Per aquest motiu “no em pronunciaré. El document està en mans del sector i fins que no tinguem una valoració” no s’elaborarà des del Govern la contraproposta a formular a la UE. El posicionament sectorial servirà per “modelar la posició” de país, ha dit Marquina.

Amb la mateixa prudència i sense voler-se manifestar encara públicament hi ha, per exemple, Andorran Banking. Els bancs del país es troben en una fase de treball preliminar i encara tenen molta feina i anàlisi per fer, segons les fonts, abans d’emetre una posició. En tot cas, és clar que el sector financer demana reciprocitat de condicions i, per poc que es pugui, que Brussel·les acordi una transitòria.

Etiquetes

La bandera de la UE a la seu de la Comissió Europea.

Relacionat

La UE exigeix fer una auditoria del sistema financer andorrà per assegurar-se que està a l’altura

Comentaris (14)

Trending