El govern espanyol destituirà el director del Sepblac que va informar ‘contra’ Banco Madrid

Juan Manuel Vega Serrano va fer un informe en què deia que la filial de BPA havia facilitat el blanqueig de capitals de magnats russos, xinesos o veneçolans i que la Justícia va acabar tombant

Comentaris

Juan Manuel Vega Serrano:
Juan Manuel Vega Serrano: ARXIU

El govern espanyol, de comú acord amb el Banc d’Espanya, tenen previst destituir en breu el director del Sepblanc, l’entitat homòloga de la UIFAnd que va emetre un informe en què acusava Banco Madrid de ser una entitat que facilitava, juntament amb la seva matriu, BPA, el blanqueig de capitals de magnats russos, xinesos o veneçolans. Aquest va ser un dels informes més controvertits de l’organisme i tres anys i mig després la Justícia espanyola el va deixar sense efecte en considerar que l’entitat bancària adoptava les mesures necessàries en matèria de blanqueig i fins i tot més hi tot.

Juan Manuel Vega Serrano, nascut a Girona el 1967, és un jurista d’alta qualificació dins l’administració espanyola que va ser nomenat per al càrrec el 2013 pel govern del PP. Tot i el canvi de color governamental a Madrid, Vega Serrano es va mantenir al capdavant del Sepblac, però algunes decisions judicials com les relatives a Banco Madrid no l’haurien ajudat gaire a mantenir-se en l’organisme, segons que assenyalen mitjans de comunicació espanyols.

El successor proposat pel ministeri d’Hisenda espanyol i el regulador de l’Estat país serà Pedro Comín, veterà executiu de el Banc d'Espanya i antic cap de la inspecció de Bankia. Comín va ser imputat en el cas Bankia i va dimitir del seu càrrec de director general adjunt de supervisió, el febrer de 2017. Posteriorment el tribunal li va retirar la imputació. El Sepblac ara haurà d'adaptar-se a noves normatives sobre el blanqueig de capitals i mantenir convenis amb el Banc d'Espanya, la Comissió Nacional de l'Mercat de Valors (CNMV) i la direcció general d'Assegurances.

Comentaris

Trending