Govern elimina el límit d’edat de 75 anys pels membres del consell d’administració de l’AFA

L’objectiu és poder garantir que es troben “els perfils idonis i competents per ocupar el lloc” i podria buscar no haver de substituir algun dels actuals integrants, que estan a prop d’arribar a aquest màxim

L'actual president de l'AFA, David Cerqueda, amb el vicepresident, Armand Pujal, el dia del seu jurament.
L'actual president de l'AFA, David Cerqueda, amb el vicepresident, Armand Pujal, el dia del seu jurament. CONSELL GENERAL

Si el Consell General no posa cap pega, els membres del consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana deixaran d’haver de plegar quan facin 75 anys. O, si s’escau, hi podrà entrar gent que tingui o superi aquesta edat. Govern aprofita la modificació de la Llei sobre la introducció de l’euro en el marc de l’Acord Monetari per eliminar el límit existent actualment. I admet que ho fa per assegurar que es troben perfils “idonis i competents” per entrar dins l’òrgan de direcció.

Així ho ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal. Fins ara, la Llei de l’AFA establia que els membres del consell d’administració no podien passar dels 75 anys d’edat. Aquest requisit quedarà fora en poques setmanes. Ho farà quan s’aprovi un altre text legal, el que modificar la llei de l’euro per adaptar i actualitzar la normativa a les disposicions europees, sobretot pel que fa a les actuacions en cas de detectar-se falsificació de moneda.

Més enllà de les disposicions vinculades a aquest àmbit, el projecte legislatiu incorporarà una disposició final que modifica, justament, la Llei de l’AFA. I ho fa en el sentit d’eliminar el límit dels 75 anys. Preguntat sobre el motiu de la decisió, Casal ha recordat que l’organisme ha d’estar format per “persones d’una trajectòria econòmica i empresarial específica, coneixedores del món financera”. I, per tant, “ens hem de poder envoltar amb les persones idònies i competents per ocupar aquest lloc”.

Tot i que no ho ha esmentat, un cop estigui en vigor, el canvi permetria la continuïtat d’algun membre del consell d’administració actual que en poc temps ha d’arribar a aquesta edat. D’aquesta forma, no caldria buscar-li un substitut, tasca que no sempre ha estat senzilla en anteriors ocasions.

Sobre la llei de l’euro, s’ha explicat que el text actualitza la definició de “reproducció irregular”, segons el que estipula la normativa europea i afegeix el concepte “d’activitats irregulars” que defineix com “la producció, la possessió, el transport, la difusió, la venda, la promoció, la importació i l’ús o intent d’utilització en operacions de reproduccions irregulars”. El canvi també facultarà l’AFA per intervenir i sancionar en cas de detectar falsificacions o altres actuacions incorrectes que es facin al país, així com informar al Banc Central Europeu d’aquesta tasca.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending