Govern admet que al programa d’avals hipotecaris només hi podran accedir persones solvents

Filloy explica que el mínim de 2.000 euros mensuals de què han de poder disposar les famílies després de pagar la hipoteca és una exigència de les entitats bancàries

Cesar Marquina i Víctor Filloy el dia que van presentar el programa.
Cesar Marquina i Víctor Filloy el dia que van presentar el programa. SFGA

El risc passa dels bancs al Govern. Però el que està clar que aquells que podran accedir al programa públic d’avals hipotecaris també podrien accedir a una hipoteca directa al banc. Perquè les condicions que ha imposat l’administració estan en certa manera descrites per les entitats bancàries i les anàlisis de riscos que aquestes fan. Així ho ha explicat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que aquest dimecres ha actuat de portaveu governamental.

A Filloy se li ha demanat pel fet que una de les exigències del programa és que els nuclis familiars sol·licitants hagin de disposar cada mes d’un mínim de 2.000 mil euros una vegada abonada la quota hipotecària, una exigència que fa que moltíssima gent que potser voldria adquirir un pis de cap manera pugui accedir al programa governamental. El ministre ha recordat que “l’anàlisi de risc el fan les entitats bancàries” i aquesta és una condició establerta per ells. Filloy ha admès que segurament una persona amb un salari mínim no podrà accedir a comprar un habitatge.

En definitiva, ha explicat el titular d’Habitatge, “el Govern no pot assumir quotes hipotecàries de famílies que superen el seu nivell d’ingressos”. Per tant, molt probablement, les persones o nuclis familiars que acabin comptant amb el suport governamental haurien pogut també tenir l’aval bancari. Però en aquest cas, en lloc d’assumir el risc d’un impagament els propis bancs, aquest perill es traslladarà a l’administració.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending