Estats Units celebra que Andorra s’hagi afegit a les sancions econòmiques contra Rússia

El ministre de Finances es reuneix amb diversos comandaments intermedis del departament del Tresor americà

El ministre de Finances, Eric Jover, amb la sotssecretària de política fiscal del departament del Tresor, Lily Batchelder.
El ministre de Finances, Eric Jover, amb la sotssecretària de política fiscal del departament del Tresor, Lily Batchelder. SFGA / FMI

Les autoritats financeres americanes celebren que Andorra s’hagi decidit a aplicar sancions econòmiques a Rússia i Bielorússia en el marc del conflicte bèl·lic a Ucraïna. La satisfacció l’han traslladat al ministre de Finances, Eric Jover, diversos càrrecs intermedis del departament del Tresor americà amb els quals Jover s’ha reunit aquest dijous en el marc de la seva visita a Washington per participar en la reunió de primavera de l’FMI.

Jover i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, han visitat aquest dijous el departament del Tresor dels Estats Units d’Amèrica. La delegació nacional està conformada també per l’ambaixadora d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, i pel director general de l’AFA, David Cerqueda. La delegació andorrana ha mantingut una trobada amb la sotssecretària de política fiscal del departament del Tresor, Lily Batchelder, amb el sotssecretari adjunt d’afers fiscals internacionals, José Murillo, i amb sotssecretari adjunt per a Europa i Euràsia, Brian McCauley.

En la trobada, –que s’ha dut a terme en el marc de les relacions bilaterals entre el Principat i els Estats Units d’Amèrica– el ministre Eric Jover ha presentat l’evolució del marc fiscal andorrà al llarg dels darrers anys i ha destacat l’avenç en l’homologació internacional en relació amb qüestions financeres, així com la transparència fiscal. Per la seva part, els representants del departament del Tresor haurien felicitat la delegació andorrana pels passos fets en aquesta matèria.

Així mateix, en la reunió s’han tractat temes d’actualitat internacional, entre les quals els representants estatunidencs han posat valor que Andorra s’hagi sumat a les sancions internacionals a Rússia i Bielorússia pel conflicte a Ucraïna.

Etiquetes

Comentaris

Trending