Les empreses podran sol·licitar crèdits tous per pagar salaris i carburant de locomoció

Es flexibilitzen una vegada més les condicions per poder sol·licitar préstecs per fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia

El ministre de Finances, Eric Jover, durant la compareixença d'aquest dimecres.
El ministre de Finances, Eric Jover, durant la compareixença d'aquest dimecres. SFGA

Les empreses podran sol·licitar crèdits tous emmarcats en el segon programa d’ajuts financers per fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia per poder pagar salaris (incloses les cotitzacions a la CASS) i carburants de locomoció. Fins ara, del cent milions de què es va dotar l’esmentat programa, s’han concedit crèdits per un valor que ni tan sols arriba als deu milions d’euros.

D’aquesta manera, el Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Finances, Eric Jover, la modificació del Decret de la segona fase dels crèdits tous per a empreses i negocis afectats per la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2. Així doncs, es té en compte l’actual escenari d’aturada econòmica en determinats sectors plantegen la necessitat de fer una tercera modificació del decret, després de l’aprovada el 27 de gener d’enguany i que incloïa les quotes de les operacions de lísing (arrendament financer).

Els canvis que s’introdueixen amplien la llista de conceptes pels quals es pot sol·licitar l’aval de l’executiu, incorporant les despeses de carburants per a la locomoció, i complementant el pagament de la part patronal dels ERTO per les despeses de personal, enteses com a despeses de sous i salaris i cotitzacions a la CASS.

Comentaris

Trending