Els comuns formalitzen el recurs que reclama a Govern els diners en litigi de les transferències

Jover adverteix que “la resposta serà negativa però analitzarem amb tot detall” la petició formulada per les corporacions parroquials

Una reunió de cònsols celebrada, de forma telemàtica, a Andorra la Vella.
Una reunió de cònsols celebrada, de forma telemàtica, a Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Les diferències entre el Govern i els comuns sobre les transferències dineràries que han de rebre els segons del primer és la cançó de l’enfadós. Si algú es pensava que ara ja era l’hora dels tribunals, haurà d’esperar. Les corporacions parroquials van fer al seu dia una sol·licitud de pagament. Just aquest dimecres han formalitzat el recurs administratiu que, ara ja sí, és l’avantsala de la Batllia. Perquè sembla que no hi haurà cap altra sortida.

La formalització del recurs l’ha anunciada el ministre de Finances, Eric Jover, durant la presentació del pressupost per al 2022. Preguntat per si hi havia un aprovisionament fet o calia fer-lo per una eventual sentència en contra pel litigi de les transferències financeres, el titular ministerial ha anunciat la interposició del recurs. I és que l’anterior petició comunal no era un recurs sinó una sol·licitud. És a dir, els comuns van demanar a Govern, per les bones, que pagués. Ara, per dir-ho planerament, l’exigència ja és major.

Reunió entre Govern i els cònsols.

Relacionat

El conflicte entre Govern i comuns per les transferències es resoldrà judicialment

Jover ha deixat clar que “la resposta serà negativa però analitzarem amb molt detall” els arguments que exposin les corporacions parroquials que, de fet, ja sap quins són. Per això ha pogut anticipar, també, la resposta que donarà l’executiu. I que com que formalment no hi ha litigi en curs, tampoc cal que s’aprovisioni la contingència. Almenys, no en el pressupost del 2022.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending