El conflicte entre Govern i comuns per les transferències es resoldrà judicialment

L'executiu ha contestat aquest dimecres a les corporacions que manté la seva posició de no abonar els diners i la Massana legitima la cònsol Olga Molné a sumar-se a la decisió que prenguin la resta de mandataris

Comentaris

Reunió entre Govern i els cònsols.
Reunió entre Govern i els cònsols. SFGA/J.A.VILADOT

El conflicte entre el Govern els comuns per 7,5 milions de les transferències del 2017 es resoldrà judicialment. Les corporacions van fer una demanda administrativa a l'executiu i el termini de resposta acabava aquest dimecres. Aquest manté la seva posició, sosté que no té cap deute, i argumenta que la decisió està avalada i compartida per la Intervenció General, el Tribunal de Comptes i el Consell General. Aquest mateix dimecres, el comú de la Massana ha aprofitat la sessió de consell per legitimar la cònsol major Olga Molné a sumar-se a la decisió que prenguin la resta de mandataris.

La resta de comuns han de seguir el camí del massanenc abans de portar el tema a la Batllia. De fet se'n va parlar aquest dimecres a la reunió de cònsols i aquest dijous a la tarda s'hi podrien afegir Encamp i Andorra la Vella que celebren sessió. Ja fa tres mesos, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol va pronosticar que el conflicte es resoldria judicialment i va avançar que el comú de la capital anirà a la Batllia.

Les corporacions fonamenten la seva demanda en un informe jurídic, que a banda de validar el deute, assegura que aquest no ha prescrit. Des de l'edfici administratiu de Prat de la Creu sempre s'ha argumentat que hi ha una diferent interpretació legítima de les dues parts sobre com es calcula el que el Govern ha d’abonar als comuns mentre que aquests consideren que han de rebre els diners sobre allò liquidat. És a dir, sobre el que l’administració central factura, sobre els rebuts que gira. El Govern entén que les transferències tenen a veure amb el que efectivament es cobra. El propi ministre de Finances, Eric Jover va marcar als comuns el camí judicial no sense abans referir-se a la llei de Transferències i a l'expressió que apareux en el text legal. "Per a nosaltres ‘efectivament liquidat’  vol dir cobrat; perquè la liquidació s’ha de fer amb allò que realment s’ha ingressat".

En la resposta tramesa als comuns aquest dimecres s'adjunta una seguit d'informacions per justificar la decisió. A la vista de les diferències d'interpretació entre una i altra part, la Justícia haurà de sentenciar.

La cònsol major de La Massana, Olga Molné.

Relacionat

El comú massanenc obre l'ofensiva judicial per reclamar les transferències de Govern
Conxita Marsol entra a la sessió de consell de comú d'aquest dijous.

Relacionat

Marsol diu sobre les transferències que "hem de reclamar els nostres diners per responsabilitat"

Comentaris

Trending