De fet, aquesta circumstància va portar el supervisor bancari a haver d’emetre una comunicació exigint als bancs la seva obligació d’actuar amb transparència, i de comunicar degudament la modificació de les tarifes, comissions i despeses que poguessin aplicar. Malgrat que hi ha certa recança encara entre els clients per queixar-se formalment davant dels organismes quan pel mig hi ha empreses del ‘poder’ dels bancs, el nombre de reclamacions el 2020 va pujar un 58% respecte del 2019. Si el darrer exercici tancat hi va haver 27 reclamacions, l’anterior havien estat només 17.

Del total de vint-i-set reclamacions que l’AFA va rebre durant l’any 2020, deu es van presentar en dossiers que no estaven complets i no es van poder gestionar per manca de documentació a proporcionar per part dels reclamants. Pel que fa a la resta de reclamacions, únicament quatre estaven pendents de resolució a final d’any i actualment estan resoltes (tres pendents a final del 2019 de les disset reclamacions rebudes).
No obstant, l’AFA no informa en relació amb el sentit de la resolució. Ara bé, els informes emesos per l’AFA en relació amb les reclamacions formulades per clients d’entitats supervisades no tenen caràcter resolutiu respecte de les responsabilitats contractuals entre el client i l’entitat, matèria que està reservada als tribunals jurisdiccionals.
Comentaris (11)