La banca considera un pas més en l’homologació internacional el prestador d’última instància

Andorran Banking celebra que el mecanisme que es crea a través d’un projecte de llei s’assimili al sistema usat per la zona Euro i troba positiu l’anunci de Govern i AFA

Andorran Banking és l'entitat que agrupa els bancs.
Andorran Banking és l'entitat que agrupa els bancs. Altaveu

Andorran Banking valora positivament la fórmula dissenyada pel Govern i l’Autoritat Financera (AFA) per dotar el país d’un prestador de darrera instància. La patronal bancària celebra que el sistema que es crea a través d’un projecte de llei segueixi els paràmetres del model més estès en l’Eurosistema i considera que és un pas més en l’homologació internacional del sector.

En un comunicat, la banca del Principat considera “un element positiu per al sistema bancari andorrà” el projecte de llei de creació de reserves internacionals i accés del sistema financer a assistència en forma de provisió urgent de liquiditat, anunciada pel titular de Finances, Eric Jover, i el director general de l’AFA, David Cerqueda. Des de l’Associació de Bancs es destaca que aquest és un pas més dins del procés d’homologació bancària que permet al sector disposar de mecanismes de liquiditat que altres entitats bancàries europees ja disposen.

Per a la directora general de l’Andorran Banking, Esther Puigcercós, “els bancs d’Andorra presenten i, han presentat històricament, unes molt bones ràtios de liquiditat i de solvència, per sobre de les mitjanes europees, però disposar d’un mecanisme de liquiditat com el que s’ha presentat és positiu pel sector perquè ens ajuda a ser més competitius, tot i que no hi ha cap previsió que les entitats ho necessitin”.

Eric Jover i David Cerqueda durant la compareixença.

Relacionat

Les reserves internacionals de l’Estat serviran per rescatar els bancs amb problemes

El projecte de llei presentat per Govern preveu un mecanisme que s’assimila a l’ELA (Emergency Liquidity Assistance), un sistema d’assistència per aportar liquiditat a entitats bancàries amb necessitats puntuals de liquiditat. Com va expressar el ministre de Finances, Eric Jover, aquest és un mecanisme molt utilitzat i consolidat entre els bancs centrals nacionals de l’Eurosistema.

Etiquetes

Comentaris

Trending