Avenç “adequat” en la negociació d’un nou préstec del Banc del Consell d’Europa

Jover es mostra optimista i confia a tancar l’acord, que suposaria destinar els diners obtinguts obligatòriament a projectes vinculats a la digitalització del país i de l’administració

Jover, amb el conseller demòcrata, David Montané.
Jover, amb el conseller demòcrata, David Montané. DEMÒCRATES

El Govern confia que, en els pròxims mesos, es pugui tancar un acord amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa que permeti accedir a un segon préstec. En aquest cas, com ha avançat el ministre de Finances, Eric Jover, els diners que s’aconsegueixin per part de l’organisme s’haurien de destinar a l’aposta per la digitalització de l’administració i el país. El portaveu de l’executiu ha afirmat que les negociacions “avancen de forma adequada.

Durant la seva compareixença davant la comissió de Finances del Consell General, Jover ha explicat les iniciatives que s’estan impulsant per diversificar les fonts de finançament del Govern. I entre aquestes hi ha les converses amb l’organisme del Consell d’Europa, una proposta, ha recordat, posada sobre la taula pel Partit Socialdemòcrata i que, ja l’any passat, va tenir una primera concreció: un crèdit de dotze milions per afrontar despeses vinculades a la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Ara, però, també es treballa en un segon préstec.

“No puc dir un sí rotund ni una data, però sí que les negociacions avancen de forma adequada”, ha comentat el titular de Finances. En aquest cas, els diners que s’aconsegueixin servirien per a punt que, des de l’executiu, es considera essencial de cara al futur: la digitalització tant del país en general com de l’administració pública en particular. Jover ha explicat que, si bé “el Banc mai ha donat un crèdit en aquest sentit”, ara, “estar interessat a prioritzar aquesta línia”.

De fet, l’acord que es pugui assolir implicaria una obligació de destinar els fons que atorgui el Banc a aquests projectes. No suposaria, però, cap problema. I és que el titular de Finances ha volgut recordar que “ja tenim ara un volum de despesa important associat a la digitalització: uns 7,5 milions d’euros pel 2022, a més dels costos recurrents associats”. Per tant, “les despeses ja les tenim i ara es tracta de finançar-les de forma diferent”.

Comentaris

Trending