Familiars d'infants afectats afirmen que des del gener hi ha hagut quatre casos d'enterovirus

Comentaris

Usuaris de l\'hospital lamenten la \'pèrdua\' de cinc habitacions a la quarta planta
Usuaris de l\'hospital lamenten la \'pèrdua\' de cinc habitacions a la quarta planta

Des del gener s’haurien pogut donar al país fins a quatre casos d’enterovirus. Així ho asseguren famílies de menors afectats, que lamenten com està tractant aquesta qüestió el ministeri de Salut però, alhora, agraeixen i destaquen el treball dels professionals de la medicina. El cas més greu s’hauria donat la segona setmana d’aquest mes de maig. El departament que dirigeix Carles Álvarez ha reconegut que s’estan estudiant dos possibles casos. I ha insinuat que si el ministeri no ha pres cartes abans en l’afer és perquè els metges que han vist els quadres vírics no ho haurien comunicat pertinentment. Aquestes insinuacions no han fet res més que encendre més encara els ànims de les famílies acceptades, que lamenten que “massa sovint aquí, del que es tracta, és d’amagar el que passa”. 

Haurien estat els mateixos metges els que han anat explicant als afectats que, de casos que responen als símptomes de l’enterovirus -una suma múltiple de diferents virus que causa diverses alteracions als infants i que poden arribar a ser molt greus-, se n’han donat quatre des del primer mes de l’any. Les famílies afectades asseguren que “òbviament és un tema complicat i és fàcil que salti l’alarma perquè estem parlant de nens i de virus, però mentir mai no és una bona solució”, en referència a la gestió que el ministeri hauria fet dels casos. La virulència amb què s’ha comportat el virus en algunes de les situacions que s’han viscut per ara porta l’infant i encara més els familiars que l’envolten a un ple desconcert i desconsol.

El ministeri de Salut, segons les fonts citades per diversos mitjans de comunicació del país aquest divendres, ha explicat que no hi ha pas cap alarma pels casos, dos consideren, que s’estan estudiant. I que en cap cas donen per fet oficialment que es tracti d’enterovirus. Les fonts consultades relatives als afectats han explicat que l’alarma és la que es crea cadascú i que “és ben possible que no es pugui parlar d’una alarma social general, però aquesta situació s’acaba generant per l’obscurantisme dels dirigents públics”. Segons les fonts consultades, com a mínim des del dia 10 d’aquest mes el ministeri estaria al corrent del darrer cas perquè els professionals sanitaris que van atendre l’infant afectat haurien fet les comunicacions oportunes.

Els símptomes i malestars soferts pels menors que suposadament haurien patit el presumpte enterovirus anirien des de quadres febrils més o menys aguts a mocositat elevada, vòmits o diarrees. La somnolència, la hipersuduració, els espasmes i una debilitat corporal general són altres de les circumstàncies que han afectat alguns dels infants que haurien hagut de ser atesos per quadres que es vinculen, per exemple, a miningitis víriques causades per enterovirus. Hi ha diverses proves que s’han anat realitzant i que haurien d’avalar la malaltia. La qüestió dels enterovirus ha sortit més encara a la palestra degut als casos que han aparegut a Catalunya.

Comentaris

Trending