Expulsió temporal d’un nen de l’escola andorrana de Ciutat de Valls per agredir un monitor

El noi, de dotze anys, va donar quatre cops de puny al treballador, que intentava evitar que pegués a tres nenes al pati a l’hora del menjador

Edifici educatiu  de Ciutat de Valls
Edifici educatiu de Ciutat de Valls

La direcció de l’escola andorrana de segona ensenyança El Roc, a Ciutat de Valls, ha expulsat temporalment un alumne de primer de secundària per haver agredit a un dels monitors de pati del centre. El noi, de tot just dotze anys, no podrà tornar al col·legi fins passades les festes de Nadal. La víctima, que ha posat els fets en coneixement de la policia sense presentar denúncia, pateix un trau al llavi a conseqüència dels cops de puny rebuts.

Els fets van tenir lloc dijous al migdia, quan el monitor es trobava fent tasques de vigilància al pati de l’escola a l’hora del menjador. El nen s’havia posat violent amb tres noies que van voler fugir d’ell pujant al pati superior. El noi va intentar accedir-hi, fet que no va ser possible perquè uns companys de les perseguides van bloquejar la porta.

Alertat pel xivarri i els crits, el monitor va acudir per intentar “posar pau”, segons ha explicat a Altaveu. Llavors, el nen, en lloc d’aturar la seva actitud es va enfrontar al treballador. “Em va intentar colpejar amb el genoll als genitals”, relata, però amb les mans va aconseguir parar les primeres escomeses. Va ser llavors quan l’adolescent li va etzibar fins a quatre cops de puny a la cara, que li han provocat un trau intern al llavi.

La situació es va calmar amb l’arribada de la cap d’estudis que, no sense oposició, va aconseguir emportar-se l’agressor. El monitor atacat apunta que es tracta d’un noi “conflictiu” tot i que, fins ara, mai havia arribat, almenys amb ell, a aquests extrems de violència. També ha volgut deixar clar que la seva actuació es va limitar a “intentar aturar els cops”, sense en cap moment tornar-s’hi. Apunta que fa “quatre o cinc anys” que fa de monitor i uns quants més que treballa amb menors i que mai s’havia trobat amb una situació d’aquest tipus.

La direcció del centre ha decidit expulsar el nen durant uns dies. Així, aquest divendres ja no ha anat a classe i, de fet, tampoc ho farà al llarg de tota la setmana vinent. Per tant, ja enllaçarà el càstig amb les vacances de Nadal i no serà fins després de Reis que hagi complert la suspensió. El monitor ha explicat l’agressió al ministeri d’Educació i, també, a la policia, tot i que sense presentar denúncia, ja que “entenc que els pares no tenen cap culpa per haver de pagar una multa que, pel que m’han dit, seria grossa”. 

La víctima ha explicat que ha rebut en tot moment el suport tant dels professors i direcció del centre, com dels alumnes. “M’han agraït i felicitat per l’actuació i, sobretot, per no haver-li fet res a ell”, ha comentat.

Comentaris (13)

Trending