Expectació pel desenllaç judicial per als tres detinguts pel cas de les targetes de crèdit del comú lauredià

Comentaris

Expectació pel desenllaç judicial per als tres detinguts pel cas de les targetes de crèdit del comú lauredià
Expectació pel desenllaç judicial per als tres detinguts pel cas de les targetes de crèdit del comú lauredià

Encara que formalment no hi ha més que periodistes a les immediacions de la seu de la Justícia -a excepció, durant unes hores, del pare i la parella de l’excònsol major laurediana Montserrat Gil-, l’edifici de les Columnes, la Batllia, focalitza l’atenció d’aquesta jornada de dissabte. L’expectació en relació al desenllaç judicial arran de les detencions dels dos antics mandataris comunals de Sant Julià (2012-2015), l’esmentada Gil i l’excònsol menor Manel Torrentallé, i també de l’interventor de la corporació parroquial Josep Maria ‘Txema’ Altimir és màxima. Els tres arrestats són a les dependències de l’avinguda Tarragona des de les 9 del matí. I sembla que la presa de declaracions i interrogatoris encara van per llarg.

Gil, Torrentallé i Altimir han arribat per separat a la Batllia. Cadascú amb un cotxe diferent de la policia, dos d’ells sense retolar. Els tres vehicles, com és habitual en el cas dels detinguts, han accedit a l’edifici per l’aparcament soterrani, això és, doncs, per la part posterior de l’immoble, la que toca directament al Parc Central. Eren aproximadament les 9 del matí quan han fet cap a la seu de la Justícia. S’esgotaven les 48 hores de detenció policial, encara que no necessàriament havien de ser traslladats en aquell moment a la Batllia. La posada a disposició judicial pot ser només un tràmit administratiu. Però no ha estat al cas.

Poc després de l’arribada dels detinguts han arribat els advocats encarregats de defensar els interessos dels acusats. A la seu judicial ja hi havien fet cap, també, el fiscal general de l’Estat, Alfons Alberca, i també la batlle Canòlic Mingorance, que finalment ha assumit el cas. La instructora especialitzada en delictes econòmics està esdevenint, sense pal·liatius, la jutge estrella del Principat. Toca pràcticament tots els casos amb més ressò mediàtic. I això que en aquesta ocasió semblava que no seria així. Entre altres coses perquè Mingorance és laurediana i, segons algunes fonts, semblava més prudent que fos l’altra responsable d’instruir delictes econòmics, l’altra batlle especialitzada, Maria Àngels Moreno, qui assumís l’afer. Però no ha estat així.

Després de mantenir una primera conversa de tempteig, els advocats han abandonat gairebé immediatament les dependències judicials per tornar-hi, via l’accés de la fiscalia, cap a les 10 del matí. Tres hores després, el fiscal ha estat el primer d’abandonar, en cotxe, la seu de la Justícia. Poc abans de 2/4 de 2 també han sortit de l’edifici els representants legals dels tres detinguts, que han preferit no fer cap tipus de valoració ni manifestació. Algunes fonts coneixedores de l’afer han assegurat que sí que s’hauria estat prenent declaració als detinguts i que la situació no era gens clara. 

Tot indicava que la marxa del responsable del ministeri públic i la dels advocats defensors responia a un recés perquè poguessin anar a dinar. Els detinguts no s’han mogut de les dependències judicials. Si escau, la policia ja els haurà proveït d’entrepans. El pare de Gil, després de parlar un moment amb l’advocada que defensa els interessos de l’excònsol major laurediana, ha abandonat les immediacions de la Batllia sense saber, segons les fonts, per on poden anar els trets judicials. Poc abans de 2/4 de 3 de la tarda els advocats haurien tornat a accedir a l’edifici judicial. A priori, es reprenien les declaracions i la jornada, segons algunes fonts, anava encara per llarg. Per molt llarg.

 

Imatge principal: captació d’Andorra Televisió. Vehicles que traslladen dos dels detinguts accedeixen a la seu judicial per la part posterior, per l’entrada a l’aparcament soterrani de l’edifici de les Columnes.

Comentaris

Trending