Estupefacció: la policia busca manifestants voluntaris per fer pràctiques amb foc i gas lacrimogen real

Alguns dels agents en formació haurien fet córrer per les xarxes socials i les aplicacions de telefonia una convocatòria que està causant indignació

-
-
Agents de policia en pràctiques que estan acabant la seva formació abans d’integrar-se plenament a les seves funcions en el cos estan duent a terme les darreres hores a través de les xarxes socials i les aplicacions de telefonia mòbil una recerca que està causant, com a mínim, estupefacció. Indignació, fins i tot. Alguns dels joves aspirants a policia conviden amics i coneguts a fer d’espàrring. Demanen manifestants voluntaris ‘armats fins les dents’ perquè puguin practicar. La policia hi posarà foc i gas lacrimogen real. Això sí, si algú es fa mal no volen assumir cap responsabilitat. L’activitat s’hauria de celebrar aquest vespre de dissabte a la Comella.

La convocatòria ha agafat per sorpresa a molta gent. I fonts consultades ho han trobat totalment fora de lloc. Fins al punt que s’estaria mirant la possibilitat de dur a terme alguna acció que impedeixi l’activitat. Els missatges que han corregut per WhatsApp, per exemple, són totalment verídics. Les fonts, però, no han sabut confirmar si la convocatòria té el suport de la direcció i el ministeri d’Interior. En tot cas, però, és clar que l’activitat i la recerca l’haurien promogut els aspirants a policia. 

L’activitat s’hauria programat per aquest vespre de dissabte a la zona de la Comella, que ja s’ha estat preparant per a l’ocasió, i que té l’alberg de punt de trobada

Alguns dels consultats, que han mostrat la seva indignació amb la convocatòria i han posat l’accent en el perill que pot suposar tant per als agents amb pràctiques com per als voluntaris que es personin per participar en l’activitat, han recordat que aquest tipus d’entrenaments no fa tant de temps es feien a França, en virtut dels convenis que hi ha. Aquelles pràctiques gaudien de totes les cobertures legals escaients i totes les garanties de seguretat. No com el cas de la convocatòria realitzada aquests darrers dies, especialment durant la jornada de divendres.

En un dels WhatsApp al qual ha tingut accés l’Altaveu s’hi explica que s’ha organitzat, aquest dissabte a la nit, “una manifestació hostil contra la policia”. Els convocants conviden a “venir i equipar-vos fins a les celles amb cascos, genolleres… el que vulgueu!”. I hi afegeixen que “com més manifestants hi hagi, millor. I nosaltres farem de policies”. La convocatòria exposa que s’hauria d’estar aquest dissabte vers les 7 de la tarda a l’alberg de la Comella “perquè us expliquin les normes de seguretat i com anirà la cosa”. I es deixa clar que “se us farà signar una diligència de què si us feu mal la policia queda exempta de responsabilitat”.

La petició que s’ha fet córrer invita aquells que ho vulguin a “equipar-vos fins a les celles amb cascos, genolleres…” i garanteix que “gaudireu”

El convocant anima els seus contactes a assistir a l’acte i a fer extensiva la invitació a tanta gent com es conegui. “Tenim pneumàtics que simularan pedres i es faran fogueres, es tirarà lacrimogen… podeu gaudir.” Els aspirants a policia fa dies que estan duent a terme diverses pràctiques de naturalesa ben diferents. Se’ls ha pogut veure en diversos espais públics fent tot tipus d’actuacions. Les fonts consultades han lamentat que una convocatòria d’aquest tipus, més enllà del risc que suposa l’activitat, evidencia també el nivell dels practicants. Com més va, asseguren les fonts, les promocions són, en general, d’un nivell inferior.

L’actual promoció en pràctiques és la més nombrosa de la història del cos d’ordre. Són més de trenta agents que s’haurien d’incorporar en un parell de mesos a l’àrea de seguretat ciutadana. És a dir, la majoria dels aspirants acabaran formant part de les patrulles que circulen pels carrers i vies del Principat, ja que es tracta de la feina més generalista. No obstant això, la formació que han estat fent els darrers mesos inclou tots els diferents aspectes amb què es poden trobar al llarg de la carrera policial.

Comentaris

Trending