Vallnord – Pal Arinsal recupera xifres d’ocupacions pre-pandèmia

En un Nadal força marcat per la Covid-19, l’estació ha aconseguit una “convivència” i ha rebut 85.000 clients durant les vacances, on han tingut gairebé tots els dies el 100% de les instal·lacions actives

Esquiadors a Vallnord aquest Nadal.
Esquiadors a Vallnord aquest Nadal. Vallnord - Pal Arinsal

Les vacances de Nadal han estat força marcades, sense dubte, per la Covid-19 i la variant Òmicron. Tot i això, Vallnord – Pal Arinsal ja preveia obtenir unes xifres i així ha sigut. De fet, el balanç és força positiu, amb uns resultats que s’equiparen amb la temporada 2019-2020, abans de l’esclat de la pandèmia. En total, ha tancat les setmanes festives amb 85.000 visitants i gairebé tots els dies amb les instal·lacions al 100%.

Vallnord – Pal Arinsal ha aconseguit una “convivència amb l’Òmicron, acomplint amb tots els protocols, asseguren des de l’estació. Així, han rebut fins a 85.000 visitants, que haguessin pogut ser més sense les cancel·lacions d’última hora. A més, han pogut respectar també quasi la totalitat de les seves previsions d’obertura. Les grans precipitacions a inici de temporada han permès mantenir les pistes en condicions bones i han ofert, a excepció de 2 dies, el 100% de les pistes obertes. A més, s’han fet (i asseguren que se seguiran fent) cribratges al personal de forma setmanal, per garantir la seguretat dels clients i de la plantilla.

Més enllà dels esquiadors, que són el públic principal de l’estació, també han rebut persones que han volgut gaudir de la neu d’una forma alternativa. Per això, a Vallnord s’ha aprofitat per estrenar algunes activitats, com les MoonBikes i el Big Air Bag. També, per celebrar l’època nadalenca, s’ha rebut la visita del Pare Noel, on en total es van poder realitzar 16 jornades. S’ha organitzat per als més petits el Caga Tió i la visita del Patge Reial.

Un altre atractiu d’aquestes setmanes han estat les diverses curses que s’han celebrat a l’estació. El cap de setmana del 29 i 30 de desembre es va tenir el primer esdeveniment de caire competitiu, la Copa Gineta FIS, una cursa d’eslàlom. Per finalitzar les vacances, aquest diumenge s’acollia el Trofeu Esquirol ECAP, que per causes meteorològiques s’ha vist posposat.

Una vegada acabades les festes nadalenques, l’estació ha de retornar a la seva activitat habitual de temporada. Tot i això, les previsions meteorològiques d’aquest diumenge i de demà, 10 de gener, el sector d’Arinsal romandrà tancat. Només podrà accedir el personal de l’estació per realitzar les tasques de manteniment i neteja. Així mateix, la carretera de Comallemple també es tancarà a partir d’aquesta tarda, i demà al matí es farà l’avaluació del seu estat. Pel que fa al sector de Pal, l’obertura serà progressiva en quant a pistes i remuntadors en funció de com evolucionin les precipitacions. Per als clients ubicats al sector d’Arinsal, es reforçarà el servei de Freebus fins a la Massana.

COPA DEL MÓN D’ESQUÍ DE MUNTANYA ISMF COMAPEDROSA ANDORRA

El proper cap de setmana, del 14 al 16 de gener, Vallnord – Pal Arinsal acollirà un dels esdeveniments més importants del país, com és la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa Andorra. Aquesta tindrà lloc a Arinsal, i acollirà dues proves. La primera serà la Individual Race, que iniciarà la cursa del dissabte 15 de gener, i finalment la Vertical Race, el 16 de gener, última prova de la Copa.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending