Els monitors de Pal-Arinsal negocien ajuts i desconvoquen la trobada de diumenge

Els responsables de l’estació els haurien fet saber que no es veia bé la convocatòria per l’aglomeració que podia generar just en temps de pandèmia i els promotors prefereixen esperar a tenir la resposta de Govern desitjant que sigui bona per a tot el col·lectiu

Una imatge de l'estació massanenca aquest cap de setmana.
Una imatge de l'estació massanenca aquest cap de setmana. PAL-ARINSAL

Els monitors d’esquí de Pal-Arinsal, promotors de la trobada que aquest dilluns es va anunciar per a diumenge, estan negociant amb el ministeri d’Economia poder obtenir algun tipus d’ajut atès que l’especificitat del seu contracte -fixos discontinus- els deixa fora de la immensa majoria de programes que s’han dissenyat des de l’inici de la pandèmia. En espera de la resposta governamental, i veient també que la reunió de diumenge podria ser incompatible amb les mesures anti-Covid, la convocatòria s’ha deixat sense efecte.

Segons les fonts consultades, properes als promotors de la reunió, els responsables de l’estació massanenca els haurien fet saber que no es veia de bon grat, a nivell sanitari, una trobada que podria arribar a tenir un bon nombre de participants. I davant una possible aglomeració, segons els consultats, haurien preferit cancel·lar la convocatòria i centrar-se en les trobades que es mantenen amb el ministeri que encapçala Jordi Gallardo. De fet, esperen que si hi ha algun tipus d’avenç, tot plegat redundi en el conjunt dels monitors d’esquí del país.

Un plafó indicatiu de l'escola d'esquí de Pal.

Relacionat

Mobilització de treballadors del sector de la neu per reclamar informació i ajuts

Les fonts consultades han explicat que malauradament sempre queden al marge de qualsevol ajut governamental, que ja va passar al març, i que veient l’efecte negatiu que tindrà el retard en l’obertura de pistes, cal activar alguna mena d’ajut. En aquest sentit, el ministre de Finances i portaveu de Govern, Èric Jover, està previst “presentar les diferents opcions” d’acompanyament que tenen aquells residents al país que tenen feines fixes discontínues. No obstant, la immensa majoria estarien a l’aixopluc de la tercera llei òmnibus aprovada recentment i que no ha d’entrar en vigor fins al mes de gener.

Els monitors de Pal-Arinsal estan desvinculats de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), que estava molt atents de l’evolució de la trobada i a títol individual molts dels seus afiliats tenien intenció d’acudir-hi. De moment, doncs, tot queda en ‘stand by’ a veure quina resposta dóna el ministeri. De fet, els promotors de la reunió que ara per ara no es farà esperen que qualsevol consecució redundi en bé de tot el sector.

Comentaris (3)

Trending