Mobilització de treballadors del sector de la neu per reclamar informació i ajuts

Un grup de monitors està promovent una trobada diumenge a Pal per reivindicar la importància de la seva feina i exigir que no se’ls deixi abandonats

Un plafó indicatiu de l'escola d'esquí de Pal.
Un plafó indicatiu de l'escola d'esquí de Pal. ARXIU

La situació econòmica al país i més concretament tot allò relacionat amb el turisme comença a ser molt preocupant. Sense dret a prestacions tipus ERTO, els treballadors del sector de la neu miren d’organitzar-se i fer sentir la seva veu. Un grup de monitors d’esquí està promovent una trobada, diumenge a Pal, per reivindicar la seva professió -que engloba no només monitors, també d’altres professionals de la neu- i que se’ls tingui en compte en relació amb ajuts econòmics.

La trobada s’ha convocat davant de l’escola d’esquí de Pal a les 11 del matí. Encara que es faci en aquest indret, es pretén reunir personal de totes les estacions del país per visualitzar la preocupació i el malestar d’aquests professionals, a imatge i semblança del que s’ha fet o s’està fent ja sigui a estacions d’Espanya o França. Fonts properes als convocants han explicat que “el fet que les estacions d’esqui estiguin tancades fa que els monitors d’Andorra estiguin molt inquiets ja que els centres de treball no informen de la situació i no fan contractes”.

WhatsApp Image 2020 12 07 at 22.44.16
 

Segons les mateixes fonts, la reunió de diumenge és per informar al gremi i que els centres i Govern busquin solucions “perquè tinguem ajudes econòmiques per fer front a la situació”. En aquest sentit han recordat que “normalment treballem de primer de desembre a 15 d’abril i per hores amb un salari mínim. Tal com va tot, anem al desastre”. Aquestes fonts han recordat que només pel que fa a monitoris del país es podria parlar de més de tres-centes persones.

Comentaris (5)

Trending