Inversió de 2,5 milions a Arcalís per refer el restaurant de la Coma i renovar la zona dels Planells

El pla director destinarà 1.200.000 euros a rehabilitar l’establiment, afectat el gener per una allau, al mateix temps que es planteja no tirar endavant el telecabina a les Basses, previst pel 2030

L'allau va entrar per la part posterior del restaurant.
L'allau va entrar per la part posterior del restaurant. Altaveu

La inversió que Secnoa preveu efectuar enguany a Ordino Arcalís ascendeix a prop de 2,5 milions d’euros. Així s’estableix en l’actualització del pla director de l’estació. Els diners es destinaran principalment a dos projectes. En primer lloc, la millora de la zona de debutants dels Planells, inclòs un nou telecadira. En segon terme, la rehabilitació del restaurant la Coma, que va patir seriosos desperfectes per culpa d’una allau. Justament, també es reforçarà la seguretat a la zona.

Així es desprèn de la informació que des de la societat s’ha fet arribar al comú. Justament, un dels punts de l’ordre del dia del ple previst per aquest dijous és analitzar aquests canvis en el pla director per a Arcalís. Entre altres coses, suposa una considerable pujada de la inversió prevista. Així, inicialment es preveien uns 887.000 euros i, ara, es vol créixer fins als 2,5 milions.

D’aquests, 1,3 se centrarien a la reordenació de la zona dels Planells. Així, es preveu una nova zona de debutants, amb un edifici escola i, també un telecadira fins a Vailets, valorat en 360.000 euros. També es faran altres actuacions per millorar els serveis als clients i adequar la zona de la guarderia.

L'allau va entrar per la part posterior del restaurant.

Relacionat

Una allau provoca danys materials en un restaurant de l’estació d’Arcalís

La segona gran intervenció es farà a la zona de la Coma. I, principalment, al restaurant, que, cal recordar, va quedar malmès per una allau el passat gener. S’hi destinaran un total d’1,2 milions, gran part dels quals a refer l’establiment, especialment la cuina, la part més afectada pel despreniment de neu. També s’invertiran 200.000 euros en nous elements de protecció per evitar que un sinistre d’aquest tipus es pugui repetir.

En canvi, una actuació que, per ara, queda fora del pla director és el telefèric que es volia fer a les Basses. Estava previst per al 2030 però, ara, es qüestiona la seva idoneïtat. Així, s’apunten dubtes sobre si és fiable que hi hagi neu suficient en un futur a la zona o si tindria prou atractiu o demanda. Per tant, per ara, s’obre un procés de reflexió per prendre una decisió definitiva.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending