Grandvalira fa balanç positiu del Nadal, però no recupera la tònica precovid

Entre les dues estacions han enregistrat 342.000 visitants, que fan una mitja de 16.300 diaris, inferior a la del 2019, que era de 19.000

Una imatge àerea de Grandvalira.
Una imatge àerea de Grandvalira. Grandvalira

Grandvalira Resorts fa un balanç positiu i satisfactori de les vacances de Nadal. Tot i això, no ha acabat de recuperar la tònica prepandèmica, que altres estacions del país si que haurien aconseguit. Segons les dades que s’han facilitat, s’han enregistrat 342.000 visitants entre el 20 de desembre i el 9 de gener. Això suposa una mitjana diària de 16.300, que és una davallada respecte a la temporada 2019-2020, en què es van arribar a superar els 19.000 per dia.

Tot plegat, el balanç que es fa del funcionament de les estacions de Grandvalira i Ordino Arcalís ha estat satisfactori. No ha arribat a les xifres de 2019, però asseguren que ha superat les de 2018. El director general de Grandvalira – Nevasa, Juan Ramón Moreno, ha destacat que “gràcies a la implementació de l’estratègia dels preus dinàmics que hem dut a terme aquesta temporada, la qual ha portat a un augment del preu mitjà del forfet durant aquest període, hem compensat la davallada de freqüentació del 13% respecte a aquella temporada històrica”.

Des del conjunt han volgut remarcar que, més enllà de la situació pandèmica, en el període nadalenc de fa dues temporades, els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any van caure entre setmana, fet que va incentivar més dies festius i, per tant, més afluència. A més, destaquen que en aquella temporada es van assolir uns registres rècord d’ocupació. En comparació al 2018-2019, la freqüentació d’aquest Nadal hauria estat lleugerament superior.

D’altra banda, les altes temperatures registrades durant una part del període de Nadal, que no han estat gaire habituals, han posat a prova els equips tècnics, que han pogut mantenir els quilòmetres esquiables disponibles per sobre dels 200 km entre Grandvalira i Ordino Arcalís. “La baixada de temperatures i les precipitacions de neu registrades durant aquests últims dies ha permès encarar el tram final del període amb bones condicions de neu i conformar així un tancament de la temporada nadalenca positiu”, ha assenyalat Moreno.

Pel que fa a les diverses propostes nadalenques que s’han fet, han tingut una bona acceptació. Les activitats que requerien reserva prèvia han cobert totes les places disponibles ràpidament. Un altre dels serveis que ha estat a ple rendiment ha estat el de les escoles d’esquí, que s’han omplert al 100% pràcticament cada dia.

Aquestes festes, a més, s’ha inaugurat el nou L’Abarset, que ha pogut obrir portes després d’una profunda transformació per convertir-se en el millor après-ski d’Europa. El nou local, situat al peu del Telecabina del Tarter, ha penjat el cartell de ple pràcticament tots els dies des de la seva inauguració, el passat 28 de desembre.

EBS01399
 
 

 

Comentaris (2)

Trending