Govern demana a Ski Andorra que reconsideri el preu del forfet d’‘skimo’

Ara per ara Sindicatura dóna llargues a la demanda del PS que s’avaluï si el reglament sobre l’esquí de muntanya envaeix competències legislatives

Tres practicants d'esquí de muntanya a Grandvalira en una imatge d'arxiu.
Tres practicants d'esquí de muntanya a Grandvalira en una imatge d'arxiu. ARXIU

El Govern ha sol·licitat a Ski Andorra que reconsideri el preu de 150 euros inicialment fixats per al denominat Forfet Natura, que ha de permetre fer esquí de muntanya, raquetes i altres activitats similars dins dels dominis de les estacions i en circuits que estiguin clarament delimitats per les concessionàries. L’establiment d’un forfet per fer ‘skimo’ a l’aixopluc d’un reglament aprovat pel ministeri d’Economia ha generat una forta polèmica les últimes setmanes.

El titular de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha explicat que s’ha fet la demanda a la patronal de les estacions per tal que rebaixi el preu inicialment donat la forfet. Ara per ara, però, no hi ha resposta, com de moment tampoc s’ha dirigit Sindicatura al Govern en relació amb la demanda feta pel grup parlamentari socialdemòcrata que s’estudiés una possible invasió de competències. Gallardo ha afirmat que els serveis jurídics de la cambra deuen estar analitzant la proposta feta pel PS.

Tres practicants d'esquí de muntanya a Grandvalira en una imatge d'arxiu.

Relacionat

El PS reclama que es retiri el reglament de l’‘skimo’ perquè “no es pot posar tanques a la muntanya”

Segons les fonts parlamentàries consultades, això ha de ser així. De fet, els socialdemòcrates estan pendents de la reacció de la Sindicatura perquè en cas que no actuï podrien instar el procediment escaient per tal que el Tribunal Constitucional s’hagi de posicionar. L’òrgan de direcció del Consell General pensava donar una resposta dilluns. Aquell dia es va traslladar la solució a aquest dimecres i avui s’ha assegurat que demà hi haurà una decisió. El PS manté per ara silenci amb la sensació, però, que Sindicatura vol guanyar temps al temps.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending