Les estacions valoren mantenir un servei de mínims i donar per acabada la ‘no-temporada’ el dia 30

Ski Andorra i Govern estan a l’espera que Espanya acabi de definir la seva estratègia de Setmana Santa, encara que ho donen pràcticament per perdut

Una imatge de Pal.
Una imatge de Pal. vallnord pal-arinsal

La funesta temporada hivernal té tots els números d’acabar, a pistes, sinó és abans, el proper 30 de març a pistes. Les estacions d’esquí valoren mantenir un servei de mínim i donar per tancada la ‘no-temporada’ el darrer dia d’aquest mes. Cert que estan pendents de què acaba passant a Espanya amb la Setmana Santa, però vistes les darreres decisions, aquesta es dona per perduda. En uns dies, Ski Andorra i Govern tornaran a fer el punt a la situació, que formalment es manté amb venda de forfets només per a residents.

La patronal de l’esquí -amb bona part dels cònsols que estan vinculats a les estacions amb participació comunal- i representants governamentals es van reunir aquest dimecres a la tarda per analitzar l’evolució de la pandèmia en relació amb les instal·lacions de neu. Segons diverses fonts, hauria estat una trobada de seguiment que no va servir per adoptar cap decisió transcendent. És clar que no s’haurien de vendre forfets a esquiadors francesos -i es preveu que baixarà la pressió del veí del nord perquè a partir del 8 de març França dóna per acabada qualsevol possibilitat de vacances hivernals, habitualment- i que formalment tampoc no es vol atraure turisme espanyol.

Ski Andorra i Govern estaven pendents de la decisió espanyola sobre la Setmana Santa per mirar de ser més proactius en la cerca de turistes espanyols o no ser-ho. “Si com sembla les comunitats, o la major part d’elles, no obren el seu perímetre, no té sentit fer crides a visitar Andorra per molt bé que estiguem perquè aquest fet podria jugar en contra nostra”, han indicat les fonts consultades, que han assegurat que malgrat els compromisos anunciats públicament de no vendre forfets a esquiadors espanyols, el pacte tàcit seria no fomentar la vinguda de visitants, però si vénen…

Carolina Darias és la ministra de Sanitat espanyola.

Relacionat

Andorra es queda sense turisme espanyol per la Setmana Santa

En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que a excepció d’un parell de caps de setmana, on l’afluència sí que ha estat més alta, la visita de turistes forans no és significativa. I amb instal·lacions i pistes de mínims en funcionament, per un efecte psicològic vers la població local i perquè ben poc s’hi guanyaria amb els preavisos que cal donar als treballadors, la idea que hi ha ara mateix sobre la taula és aguantar l’actual funcionament de pistes fins al 30 de març i en aquella data donar per tancada la temporada.

La decisió final, han recordat les fonts, no està presa. Però els trets van per aquí pendents del que passa a l’entorn. Si no és durant la setmana que ve, en quinze dies hi hauria d’haver la valoració última i la resolució definitiva.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending