Andorra es queda sense turisme espanyol per la Setmana Santa

El ministeri de Sanitat i les comunitats pacten en el marc de la comissió de Salut Pública de l’estat veí que les autonomies es tancaran perimetralment durant la Pasqua

Carolina Darias és la ministra de Sanitat espanyola.
Carolina Darias és la ministra de Sanitat espanyola. ARXIU

Andorra difícilment podrà rebre turisme espanyol durant la Setmana Santa. La comissió de Salut Pública espanyola ha acordat aquest dijous el tancament perimetral de les comunitats autònomes durant la Pasqua. El pacte, que inclou diverses mesures, compta amb el vistiplau del ministeri de Sanitat i de les mateixes comunitats, representades a la comissió, però haurà de ser ratificat al pròxim Consell Interterritorial de Salut, dimecres de la setmana vinent.

Només l'oposició inicial de Madrid, com ha fet en altres ocasions, podria salvar alguna cosa. Però és poc probable, perquè normalment no li queda més remei que acatar la decisió majoritària. No obstant, com s'ha dit, la decisió última encara s'ha d'acabar d'aclarir definitivament. Però és clar que es vol evitar que hi hagi ara una quarta onada que pugui posar en perill l'estiu, que és molt més llarg i econòmicament important que la Setmana Santa.

Una altra mesura acordada per la comissió de Salut Pública espanyola, segons que han anunciat diversos mitjans espanyols, és que no se celebraran esdeveniments que impliquin aglomeració o concentració. També s’ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones tant a l’exterior com a l’interior i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis de la matinada. El document inclou com a recomanació desaconsellar expressament la celebració de trobades socials amb no convivents als domicilis o en altres espais tancats. A banda, es considera pertinent fer una campanya institucional per evitar la “relaxació de comportaments” amb el lema ‘No salvem setmanes, salvem vides’.

La comissió espanyola ha posat sobre la taula altres mesures que fan referència a una relaxació de les restriccions a les residències geriàtriques amb els membres vacunats, per bé que es recomana continuar mantenint les mesures d’higiene i prevenció com l’ús de mascareta, rentat de mans i distància de seguretat, així com una ventilació adequada. Així, es permetran les activitats grupals i l’ús de les zones comunes dins del centre. També es flexibilitzaran els règims de visites i sortides a partir d’una avaluació individualitzada de cada resident i de cada centre.

Comentaris (3)

Trending