Espot s’encomana a “la capacitat de resignació” de la societat andorrana per superar “possibles dificultats” pel coronavirus

El cap de Govern espera que la crisi que pugui generar la Covid-19 no porti una fractura social i assegura que depèn de “tots i cadascun dels ciutadans que això no sigui així”

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença d'aquest dissabte.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença d'aquest dissabte.

El cap de Govern, Xavier Espot, confia en “el civisme i la capacitat de resignació” de la societat andorrana per afrontar “possibles dificultats” arran de la crisi derivada del coronavirus sense que es produeixin fractures socials ni altres eventuals altercats. En tot cas, que això sigui així “és responsabilitat de tots nosaltres”. “Si tots treballem per evitar-ho segur que ho evitarem”, ha afirmat el màxim responsable de l’executiu.

Espot ha fet aquestes manifestacions després que aquest dissabte la votació de la segona llei de mesures excepcionals per fer front a les repercussions econòmiques que tindrà la pandèmia no hagi assolit el consens que inicialment es pretenia. El Partit Socialdemòcrata (PS) s’ha abstingut després d’una sessió en què ha estat molt crític. I si no ha votat en contra de les mesures ha estat per no evidenciar més encara el distanciament.

El màxim representant governamental, però, ha volgut enviar un missatge relativament conciliador amb els socialdemòcrates tot recordant que “no ha pogut donar suport” a la segona llei òmnibus alhora que remarcat que una cosa és no poder i l’altra no voler. En tot cas, segons Espot, “no s’ha trencat el diàleg” i “la mà estesa” continua entre la classe política. “Segueix sent-hi” tot i “petits entrebancs” i “un camí difícil” que no treu que hi haurà, segons el mandatari governamental, “moltíssimes ocasions de retrobar-nos”.

Tot i deixar clar que “el Govern té una responsabilitat essencial” i “ha de donar exemple”, Espot ha apel”lat a la cohesió social per evitar fractures i possibles situacions indesitjades que puguin provocar “les possibles dificultats” que la crisi comporti. És responsabilitat també “de tots i cadascun dels ciutadans que això sigui així”. Espot advoca per “no crear alarmisme, ser positius i no crear situacions d’aquestes característiques”, en relació a possibles sortides de to o comportaments que s’allunyin de la legalitat.

Per a Espot, hi ha una majoria de ciutadans que “intentem fer el màxim possible”, alhora que compta “amb el civisme, la solidaritat i la capacitat de resignació” que al seu entendre sempre ha mostrat la societat andorrana per superar sense anomalies no volgudes i fora del marc legal els eventuals atzucacs que la possible crisi econòmica pugui generar.

Comentaris (25)

Trending