Espot obre la porta a aplicar suspensions temporals de contractes amb el Govern assumint part del cost

En una carta enviada a l’Associació de Comerciants de l’Eix Central, el màxim responsable de l’executiu reconeix que s’està treballant en un mecanisme equivalent als ERTO

Un instant del discurs.
Un instant del discurs.
El cap de Govern, Xavier Espot, obre la porta a posar en marxa, més aviat que tard, un mecanisme que possibiliti la suspensió temporal d’alguns contractes laborals. Per fer-ho viable, el Govern hauria d’assumir una part del cost que aquesta fórmula pogués ocasionar. Així ho admet en una carta enviada a la presidenta de l’Associació de Comerciants de l’Eix Central, Sònia Yebra, que unes hores abans, i en una altra missiva, li havia demanat la possibilitat de posar en marxa allò que es coneix com a ERTO’s.

Espot agraeix el to emprat per Yebra en el seu escrit i també el suport i la comprensió mostrades per la empresària en nom dels comerciants de l’avinguda Meritxell, l’avinguda Carlemany i el Bulevard Fener. Explica també el màxim responsable de l’executiu que s’ha escoltat els representants empresarials com no podia ser d’una altra manera en la presa de decisions i en l’aprovació de mesures per fer front a la crisi que està generant el coronavirus.

Després s’endinsa en la petició feta per l’associació comercial en relació a noves mesures. En aquest sentit, escriu Espot, “els equips tècnics dels diferents departaments competents del Govern ja estan treballant en aquest seguit de mesures a aplicar a mitjà termini des que va començar la crisi sanitària, entre les quals s’estan valorant diverses modalitats per alleugerir encara més els costos de les empreses en un context d'activitat nul·la o gairebé nul·la”.

I reconeix que, “en efecte, la suspensió dels contractes laborals mitjançant un mecanisme de regulació temporal de l’ocupació constitueix una d’aquestes possibles mesures, la qual tanmateix només es pot encarar des de la coresponsabilitat conjunta i simultània dels treballadors, els empresaris i el Govern, i alhora s’haurà d’acompanyar inevitablement d’ajuts a les persones i les famílies concernides i més vulnerables”. 

Espot assegura que tan bon punt el Govern disposi d’una anàlisi acurada i d’una proposta concreta al respecte, “es posarà en contacte amb els diferents interlocutors socials i, per tant, també amb l’associació que presidiu, per compartir-la i enriquir-la amb les vostres aportacions. De la mateixa manera que ho farà amb les mesures de reactivació econòmica que serà necessari endegar un cop s’ha reprès l’activitat de les nostres empreses”.

 

Comentaris (9)

Trending